קניידלך טבעוני

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קניידלך טבעוני שגם לא-טבעונים ישתגעו עליו. מומלץ להגיש יחד עם מרק ירקות טעים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
20 קניידלך
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 1 כוס קמח מצה
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 14 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה (לא חובה אך מוסיף אווריריות ורכות)
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט (אפשרי)
  • 1.25 כוסות מים
  • 14 כוס שמן
  • 2 כוסות מרק צח (אפשר מאבקת מרק)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים (קמחים, מלח, אבקת אפיה ותבלינים). מוסיפים מים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מצננים במקרר כשעה (זמן מצויין להכין את מרק הירקות שלכם).
  3. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
  4. מחממים מרק ירקות בסיר יחסית רחב – המרק הזה ישמש רק לבישול הקניידלך ולא להגשה. העצלים יכולים להרתיח מים עם אבקת מרק. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה – הקפידו שהמרק לא יבעבע!
  5. מוסיפים בזהירות את הקניידלך למרק. הקניידלך יתחילו לצוף לאחר 10-15 דקות. לאחר 3-5 דקות נוספות יש להוציא אותם בעדינות בעזרת כף (סה"כ מבשלים במשך כ-15-20 דקות).
  6. מניחים בתבנית או מגש שטוח ונותנים לקניידלך עוד 10-20 דקות להתקרר ולהתמצק.
  7. מוסיפים למרק ירקות ונהנים.

טיפים חשובים כדי שהקניידלך לא יתפרקו:

שימו לב  – יש לבצע את המתכון בדיוק לפי ההוראות.

לא לבשל את הקניידלך בתוך המרק שמתכוונים להגיש אותם בו, כדי שלא יעכירו את המרק. אפשר ומומלץ לסנן 2 כוסות מתוך המרק שהכנתם ולמהול במים.

את הקניידלך יש לבשל במרק צח חם, אך שימו לב שהמרק לא מבעבע! קרוב לוודאי שמרק מבעבע יגרום לכופתאות להתפרק. כדאי לבשלן על הלהבה הכי קטנה שלכם.

אל תעמיסו יותר משכבה אחת של קניידלך בסיר, כדי שהכופתאות לא ידבקו זו לזו.

בתום ההכנה, תנו לקניידלך 10-20 דקות להתקרר לפני שתוסיפו אותם למרק. הכופתאות יהיו מאוד רכות בזמן שמוציאים אותן, אך הן יתמצקו היטב בזמן ההתקררות ויוכלו לשבת בסיר המרק לאחר מכן בלי חשש.

עוד מתכונים לפסח

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם