מרק ירקות ביתיאלונה להבמרק ירקות ביתיאלונה להב

מרק ירקות ביתי

מרק ירקות ביתי קלאסי, טעים במיוחד ועשיר בויטמינים ומינרלים. מתכון פשוט למרק אידיאלי ומנחם ליום חורפי.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא גדול
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 גזר
  • 1 כרובית
  • 1 חבילת פטרוזליה
  • 1 חבילת סלרי
  • מעט מלח
  • מעט שמן קנולה
  • 1 כוס אפונה קפואה

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל, ומטגנים אותו בסיר עם מעט שמן קנולה, עד להזהבה.
  2. חותכים לקוביות את הקישוא, תפוח האדמה, והגזר, מפרקים את הכרובית לפרחים, מוסיפים לסיר ומערבבים.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  5. ממשיכים לערבב עד שכל הירקות טוגנו והתרככו מעט.
  6. מוסיפים מים רותחים בכמות כפולה מהירקות ומבשלים עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  7. מוסיפים את האפונה, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מגישים חם.
דרגו את המתכון:
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
לאה שילה
לאה שילה
22 במרץ 2021 11:13

יפה מאוד

לינוי
לינוי
19 ביולי 2021 18:49

יש רק מלח בתבלינים?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
20 ביולי 2021 20:12
תגובה ל  לינוי

היי לינוי, כן 🙂 הטעמים במרק מגיעים מבצל, סלרי וגזר. אפשר כמובן להוסיף תבלינים נוספים, במיוחד יתאימו כמון, כורכום, פפריקה וזרעי כוסברה אבל המרק טעים גם בלי תוספת תבלינים. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם