ממרח שעועית לבנה

ממרח שעועית לבנה

27
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

כמה פעמים היה חסר לנו למרוח משהו על הקרקר או על הלחם? וכמה פעמים בסוף סגרנו בסוף פינה עם ממרח מתוק מלא בסוכר, או ממרח אחר שמלא בשומן?

קבלו מתכון לממרח שעועית לבנה מטריף, עשיר בחלבון וטעים ממש! אפשר למרוח אותו על קרקרים, צנימים, או אפילו למרוח בקערה ולנגב כמו חומוס! תתפרעו!

רמת קושי
קל
זמן כולל
9 שעות ו-30 דקות

מרכיבים

  • 2 כוסות שעועית לבנה
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 4 גבעולי טימין
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 2 שיני שום
  • 13 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. משרים שעועית במים כל הלילה.
  2. מסננים את השעועית ושמים אותה בסיר ביחד עם בצל, טימין, רוזמרין ושום.
  3. מכסים במים ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (מוטב להשתמש בסיר לחץ).
  4. מסננים, מועכים את השעועית, מוסיפים בהדרגה שמן, מלח ופלפל, ומערבבים עד שמתקבל ממרח חלק.

הצעת הגשה:

מומלץ להגיש עם פיתה לניגוב וסלט מרענן.

אולי יעניין אותך גם