ממרח פלפליםראובן אילת

ממרח פלפלים

ממרח פלפלים עם טעמים שישדרגו כל ארוחה! מתכון שמתאים לכל סיטואציה – הממרח יכול ללכת על לחם או קרקר, לשמש כמנת צד או אפילו כנשנוש מיד כשמוציאים מהמקרר. פשוט להכין ולהתמכר…

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה

מרכיבים

  • 6 פלפלים אדומים
  • 4 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  1. חוצים את הפלפלים, קוטמים את הראש ומוציאים את הגרעינים. מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור כ-40 דקות בחום בינוני.
  2. לאחר שהפלפלים הצטננו, מקלפים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום וטוחנים לעד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

בתאבון!

דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
תמירה
תמירה
23 בנובמבר 2020 14:33

לא הבנתי, אם ויטמין C נהרס בחום גבוה, למה לצלות אותו בתנור?

כרם אביטל
מנהל/ת
כרם אביטל
24 בנובמבר 2020 18:27
תגובה ל  תמירה

ויטמין C נהרס חלקית בחום גבוה, אך פחות ממה שמקובל לחשוב, לצורך העניין ב-100 גרם פלפל טרי יש 127 מ"ג ויטמין C בעוד שבפלפל מבושל יש 117 מ"ג.
המצב שבו באמת יש איבודים גדולים של ויטמין C (וחומרים אחרים) בפלפל או בירקות אחרים, זה כשמבשלים אותם במים ואז מסננים את המים אבל צליה בתנור זה לגמרי בסדר.
בתיאבון 🙂

אולי יעניין אותך גם