אהבת את הסלט שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
סלט חצילים בטחינה
באבא גאנוש
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
אוהבים חצילים? המתכון הזה לבאבא גנוש הוא בשבילכם!
סלט חצילים בטחינה הוא מתכון קרמי ומפנק שמתאים כמנת צד, או כממרח למריחה על הלחם.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מנות
- 3 מנות
- מטבח
- ים תיכוני, לבנוני
מרכיבים
- 2 חצילים
- 2 כפות טחינה
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 2-3 כפיות שום כתוש
- 1⁄2 כפית מלח
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- קולים את החצילים: מכניסים אותם בשלמותם לתנור במשך כ-45 דקות, בחום גבוה (220 מעלות).
- מצננים ומסירים את הקליפה. מרסקים את תוכן החצילים במזלג ו/או בסכין ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את יתר החומרים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- טועמים ומשפרים תיבול בהתאם לצורך, מצננים ומגישים קר.
9 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מטבח
- יווני
סלט חצילים יווני
מתכון לסלט חצילים יווני טעים מאוד, משתלב בכל ארוחה, בכל סנדוויץ', ואפילו עם כפית 🙂
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 3-4 מנות
- מטבח
- יווני
ממרח עדשים כתומות בהשראה יוונית
ממרח עדשים כתומות מנצח: טעים, בריא, מהיר הכנה, זול, והכי חשוב – צריך לשטוף רק סיר אחד עבורו. חברה שביקרה לאחרונה ביוון גילתה לי את סודו של ממרח הפאבה (Fava) – הגרסה היוונית לחומוס המזרח תיכוני. פאבה, למקרה שתהיתם, זה בכלל פול בלטינית, אך היוונים מכינים את הממרח הזה מאפונה צהובה. במקור מכ…
- רמת קושי
- קל
קציצות חצילים ומש
לארוחות חגיגיות, לארוחות צהריים או ערב, לעבודה וללימודים – הקציצות מתאימות ויושבות תמיד בול!