סלט חצילים יווניראובן אילת

סלט חצילים יווני

15
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לסלט חצילים יווני טעים מאוד, משתלב בכל ארוחה, בכל סנדוויץ', ואפילו עם כפית 🙂

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מטבח
יווני

מרכיבים

  • 2 חצילים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • מלח לפי הטעם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים כבושים
  • 1 בצל ירוק
  • 1 פלפל ירוק
  • 4 גבעולי פטרוזיליה

הוראות הכנה

  1. קולים בגריל את החצילים כחצי שעה, מוציאים את תוכן החציל לקערה ומועכים במזלג (ניתן לחכות עד לצינון החציל).
  2. מוסיפים את השמן, המיץ של הלימון, המלח והשום ומערבבים.
  3. חותכים את העגבניות, המלפפונים, הבצל והפלפל לקוביות קטנטנות, ומוסיפים לקערה.
  4. קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים לקערה ומערבבים.
  5. מצננים ומגישים קר.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש כתוספת בארוחת שישי, למרוח על לחם ולהוסיף טחינה.

 

 

אולי יעניין אותך גם