אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות חצילים ומש
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
לארוחות חגיגיות, לארוחות צהריים או ערב, לעבודה וללימודים – הקציצות מתאימות ויושבות תמיד בול!
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 2 חצילים
- 1 כוס מש נבוט – אפונה סינית >> למידע על הנבטה
- 1 בצל
- 1⁄2 כוס קמח מלא
- 1⁄2 כוס נבט חיטה
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מנקבים את החצילים במזלג וקולים אותם בחום גבוה כ-40 דקות.
- מצננים, מקלפים ומעבירים את תוכן החציל למעבד מזון.
- מוסיפים למעבד המזון את המש ואת הבצל וטוחנים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, נבט החיטה והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטגנים במחבת עד להשחמה משני הצדדים.
- סופגים את עודפי השמן על נייר סופג.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה
- מנות
- 5 מנות
המבורגר טבעוני (קציצות סויה)
המתכון המנצח ל"סויבורגר" – המבורגר טבעוני עסיסי על בסיס סויה. מתאים למנגל, למחבת או לתנור.
- רמת קושי
- קל
- מטבח
- מזרח אירופאי, יהודי
גפילטע פיש צמחוני
גפילטע פיש צמחוני – השנה חוגגים את פסח וראש השנה בלי שאף דג יסבול בשבילנו. גפילטע פיש טבעוני?! זה לא אוקסימורון? כולנו יודעים שבעצם מה שהופך קציצות גפילטע לטעימות זה בכלל פירורי הלחם, הסוכר והגזר מעל. עם קצת יצירתיות אפשר לקבל את אותן קציצות אפרפרות, מתקתקות ומנחמות בגרסה טבעונית: מחליפ…
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 10 לביבות
לביבות מנגולד
מתכון פשוט ומהיר ללביבות מנגולד פריכות ומדהימות שלא תוכלו להפסיק לאכול. אלו לביבות שירשימו את האורחים שלכם, וישתלבו נהדר עם כל מטבל מלוח.