אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות חצילים ומש
לארוחות חגיגיות, לארוחות צהריים או ערב, לעבודה וללימודים – הקציצות מתאימות ויושבות תמיד בול!
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 2 חצילים
- 1 כוס מש נבוט – אפונה סינית >> למידע על הנבטה
- 1 בצל
- 1⁄2 כוס קמח מלא
- 1⁄2 כוס נבט חיטה
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מנקבים את החצילים במזלג וקולים אותם בחום גבוה כ-40 דקות.
- מצננים, מקלפים ומעבירים את תוכן החציל למעבד מזון.
- מוסיפים למעבד המזון את המש ואת הבצל וטוחנים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, נבט החיטה והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מטגנים במחבת עד להשחמה משני הצדדים.
- סופגים את עודפי השמן על נייר סופג.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 20 דקות
- מנות
- 15 לביבות
- מטבח
- יהודי
לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן
בלי ביצים, בלי גלוטן ועם קמח עדשים עשיר בחלבון. לביבות תפוחי האדמה האלה הן בדיוק מה שהיינו צריכים בחנוכה – ובכלל! לא אוהבים לטגן? אין בעיה. מתחת למתכון תמצאו הנחיות גם לאפייה.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 20 קניידלך
- מטבח
- יהודי
קניידלך טבעוני
קניידלך טבעוני שגם לא-טבעונים ישתגעו עליו. מומלץ להגיש יחד עם מרק ירקות טעים.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 3 שעות ו-5 דקות
- מנות
- 12-16 קציצות
- מטבח
- אשכנזי
גפילטע פיש טבעוני
למרות הניסיונות לערער על מעמד הגפילטע, כל הרוטב האדום והחריף שבעולם לא יכבה את התשוקה לאפרוריות הג'לטינית שיושבת עמוק בלב של אוהבי הגפילטע. המתכון הזה מומלץ למי שגעגועים בלבו לא רק למראה אלא גם לטעמה של הקציצה המתקתקה. שילוב של שני סוגי אצות ייתן את טעם הים הפראי, ואגר-אגר (ג'לטין טבעוני) יעניק מרקם…