סלט פלפלים קלויים

142
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

סלט פלפלים קלויים צבעוני וטעים במיוחד. המתיקות והחמיצות של הסלט משתלבים נהדר לצד לחם, סלטי פתיחה וממרחים שונים. מומלץ מאוד!

 

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-15 דקות
מנות
6-8 מנות

מרכיבים

  • 3 פלפלים ירוקים
  • 3 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים צהובים
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון (או חומץ בלסמי)
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. חוצים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור כשלושת רבעי שעה בחום בינוני.
  2. מצננים מעט ומקלפים את הפלפלים (מומלץ לצנן את הפלפלים בתוך שקית ניילון, מה שייקל על הקילוף).
  3. חותכים את הפלפלים המקולפים לרצועות ומעבירים לקערה.
  4. כותשים את השום ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את הלימון, השמן, המלח והפלפל ומערבבים.

טיפים

מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

 

הסלט נשמר מעל שבוע במקרר.

אולי יעניין אותך גם