מומלץ אתגר 22
פלפל ממולא טבעוניראובן אילת

פלפל ממולא טבעוני

מתכון טעים ופשוט לממולאים ללא בשר – פלפלים צבעוניים וריחניים, ממולאים בכל טוב! פלפלים ממולאים הם מנה שתמיד זוכה למחמאות ומושלמת לאירוח, לארוחות מיוחדות או סתם כשמתחשק לגוון.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
6 פלפלים ממולאים

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 34 כוס אורז
  • 3 עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 12 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 14 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • 6 פלפלים

החומרים לרוטב

  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק "בטעם עוף" (מוצר פרווה, ללא מרכיבים מן החי)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה.
  2. מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
  3. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוסיפים להן את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים.
  4. מערבבים את תערובת העגבניות והרסק עם הבצל והאורז.
  5. מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
  6. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה.
  7. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הפלפלים, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
  8. מבשלים בסיר או במחבת מכוסה במשך שעה על אש קטנה.

הצעת הגשה:

אפשר להגיש את הפלפלים חמים או קרים.

מחפשים מתכון לצד הפלפלים? מומלץ ללכת על שניצל טופו – גם מנה מלאת חלבון וגם טעימה ומשביעה!

למה בלי בשר? הנה 5 סיבות.

דרגו את המתכון:
guest
20 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
נעם
נעם
4 בדצמבר 2020 13:19

על איזה אש מבשלים את הפלפלים במשך שעה?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בדצמבר 2020 16:42
תגובה ל  נעם

היי נעם, על אש קטנה 🙂

ר.ו.
ר.ו.
29 בדצמבר 2020 10:44

יצא פשוט מעולה, התחסל, נגבנו את הסיר

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
29 בדצמבר 2020 12:44
תגובה ל  ר.ו.

איזה כיף לשמוע! 🙂

לידור חזן
לידור חזן
6 בינואר 2021 9:48

מתי מוסיפים את המים? לא רשום

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
6 בינואר 2021 11:19
תגובה ל  לידור חזן

היי לידור, מערבבים את המים עם כל שאר חומרי הרוטב כשמגיעים לסעיף 7 🙂 בתאבון!

מרים
מרים
6 בינואר 2021 18:11

האורז צריך להיות מבושל?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 בינואר 2021 11:29
תגובה ל  מרים

היי מרים, האורז לא צריך להיות מבושל, הוא מתבשל בסעיף 8 🙂 בתאבון!

גלעד
גלעד
15 בינואר 2021 6:14

כששמים את הסיר עם הפלפלים על האש, כמה מים שמים בסיר? צריך שהמים יכסו את כל הפלפל, או פחות?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
15 בינואר 2021 13:54
תגובה ל  גלעד

היי גלעד, מערבבים את 5 כוסות המים עם כל שאר חומרי הרוטב כשמגיעים לסעיף 7, ואז יוצקים את הרוטב על הפלפלים, כך שהרוטב מכסה את רוב הפלפלים. בתאבון!

מירה
מירה
26 בינואר 2021 23:29

יופי של מתכון 😊 מומלץ להוסיף לתערובת האורז גזר מגורר וגבעול סלרי קצוץ דק .

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
28 בינואר 2021 13:02
תגובה ל  מירה

היי מירה, שמחה שאהבת! ורעיון מעולה, נשמע טעים! 🙂

מאור
מאור
5 במרץ 2021 7:12

משום מה לקח לאורז שעתיים להיות מוכן אבל בסופו של דבר יצא מדהים, תודה!

דינה
דינה
13 באפריל 2021 12:01

יצא ממש ממש טעים! נהנינו מאד וכבר מתכננת להכין שוב. כל כך פשוט להכנה ויוצא מעדן! הוגש עם טחינה ירוקה. וגם: הוספתי פחית של שעועית לבנה לתחתית הסיר, טעם גן עדן וחלביון מלא. 🙂 תודה!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
13 באפריל 2021 13:27
תגובה ל  דינה

איזה כיף לשמוע! שעועית לבנה נשמעת כמו תוספת מעולה 🙂 שמחה שאהבת! בתאבון 🙂

דינה
דינה
21 במאי 2021 18:33
תגובה ל  דינה

גם אני הוספתי שעועית! יצא טעים ממש🙂

יעל
יעל
4 במאי 2021 16:31

הי, איזה חלבון יש במנה?

כרם אביטל
מנהל/ת
כרם אביטל
9 במאי 2021 11:04
תגובה ל  יעל

אהלן,
מאחר שזה פלפל שממולא באורז וירקות זו לא מנה עם הרבה חלבון למנה (בערך 3 גרם למנה להערכתי).
למנה יותר עתירת חלבון (ועם חלבון יותר איכותי) כדאי לנסות את הפלפל ממולא מג'דרה:
https://veg.co.il/recipes/stuffed-vegetables/stuffed-peppers-majadra

אביטל
אביטל
28 במאי 2021 0:08

אפשר לבשל חצי ובבוקר להמשיך

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
30 במאי 2021 15:23
תגובה ל  אביטל

היי אביטל 🙂 לא ניסיתי, אם את מנסה, נשמח שתעדכני 🙂 מה שבטוח אפשר זה להכין את המלית ולרוקן את הפלפלים, לשמור במקרר בנפרד ואז בערב למלא ולאפות. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם