מומלץ אתגר 22
פלפל ממולא טבעוניראובן אילת

פלפל ממולא טבעוני

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון טעים ופשוט לממולאים ללא בשר – פלפלים צבעוניים וריחניים, ממולאים בכל טוב! פלפלים ממולאים הם מנה שתמיד זוכה למחמאות ומושלמת לאירוח, לארוחות מיוחדות או סתם כשמתחשק לגוון.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
6 פלפלים ממולאים

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 34 כוס אורז
  • 3 עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 12 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 14 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • 6 פלפלים

החומרים לרוטב

  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק "בטעם עוף" (מוצר פרווה, ללא מרכיבים מן החי)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה.
  2. מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
  3. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוסיפים להן את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים.
  4. מערבבים את תערובת העגבניות והרסק עם הבצל והאורז.
  5. מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
  6. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה.
  7. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הפלפלים, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
  8. מבשלים בסיר או במחבת מכוסה במשך שעה.

הצעת הגשה:

אפשר להגיש את הפלפלים חמים או קרים.

מחפשים מתכון לצד הפלפלים? מומלץ ללכת על שניצל טופו – גם מנה מלאת חלבון וגם טעימה ומשביעה!

למה בלי בשר? הנה 5 סיבות.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם