מומלץ אתגר 22
פלפל ממולא טבעוניראובן אילת

פלפל ממולא טבעוני

מתכון טעים ופשוט לממולאים ללא בשר – פלפלים צבעוניים וריחניים, ממולאים בכל טוב! פלפלים ממולאים הם מנה שתמיד זוכה למחמאות ומושלמת לאירוח, לארוחות מיוחדות או סתם כשמתחשק לגוון.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
6 פלפלים ממולאים

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 34 כוס אורז
  • 3 עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 12 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 14 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • 6 פלפלים

החומרים לרוטב

  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק "בטעם עוף" (מוצר פרווה, ללא מרכיבים מן החי)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה.
  2. מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
  3. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוסיפים להן את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים.
  4. מערבבים את תערובת העגבניות והרסק עם הבצל והאורז.
  5. מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
  6. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה.
  7. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הפלפלים, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
  8. מבשלים בסיר או במחבת מכוסה במשך שעה על אש קטנה.

הצעת הגשה:

אפשר להגיש את הפלפלים חמים או קרים.

מחפשים מתכון לצד הפלפלים? מומלץ ללכת על שניצל טופו – גם מנה מלאת חלבון וגם טעימה ומשביעה!

למה בלי בשר? הנה 5 סיבות.

דרגו את המתכון:
guest
13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
נעם
נעם
4 בדצמבר 2020 13:19

על איזה אש מבשלים את הפלפלים במשך שעה?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בדצמבר 2020 16:42
תגובה ל  נעם

היי נעם, על אש קטנה 🙂

ר.ו.
ר.ו.
29 בדצמבר 2020 10:44

יצא פשוט מעולה, התחסל, נגבנו את הסיר

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
29 בדצמבר 2020 12:44
תגובה ל  ר.ו.

איזה כיף לשמוע! 🙂

לידור חזן
לידור חזן
6 בינואר 2021 9:48

מתי מוסיפים את המים? לא רשום

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
6 בינואר 2021 11:19
תגובה ל  לידור חזן

היי לידור, מערבבים את המים עם כל שאר חומרי הרוטב כשמגיעים לסעיף 7 🙂 בתאבון!

מרים
מרים
6 בינואר 2021 18:11

האורז צריך להיות מבושל?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 בינואר 2021 11:29
תגובה ל  מרים

היי מרים, האורז לא צריך להיות מבושל, הוא מתבשל בסעיף 8 🙂 בתאבון!

גלעד
גלעד
15 בינואר 2021 6:14

כששמים את הסיר עם הפלפלים על האש, כמה מים שמים בסיר? צריך שהמים יכסו את כל הפלפל, או פחות?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
15 בינואר 2021 13:54
תגובה ל  גלעד

היי גלעד, מערבבים את 5 כוסות המים עם כל שאר חומרי הרוטב כשמגיעים לסעיף 7, ואז יוצקים את הרוטב על הפלפלים, כך שהרוטב מכסה את רוב הפלפלים. בתאבון!

מירה
מירה
26 בינואר 2021 23:29

יופי של מתכון 😊 מומלץ להוסיף לתערובת האורז גזר מגורר וגבעול סלרי קצוץ דק .

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
28 בינואר 2021 13:02
תגובה ל  מירה

היי מירה, שמחה שאהבת! ורעיון מעולה, נשמע טעים! 🙂

מאור
מאור
5 במרץ 2021 7:12

משום מה לקח לאורז שעתיים להיות מוכן אבל בסופו של דבר יצא מדהים, תודה!

אולי יעניין אותך גם