מומלץ אתגר 22
פלפלים צבעוניים ממולאים במילוי טבעוניראובן אילת

פלפל ממולא טבעוני

מתכון טעים ופשוט לממולאים ללא בשר – פלפלים צבעוניים וריחניים, ממולאים בכל טוב! פלפלים ממולאים הם מנה שתמיד זוכה למחמאות ומושלמת לאירוח, לארוחות מיוחדות או סתם כשמתחשק לגוון.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
6 פלפלים ממולאים

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 34 כוס אורז
  • 3 עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 12 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 14 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • 6 פלפלים

החומרים לרוטב

  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק "בטעם עוף" (מוצר פרווה, ללא מרכיבים מן החי)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד להשחמה.
  2. מוסיפים למחבת את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
  3. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוסיפים להן את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים.
  4. מערבבים את תערובת העגבניות והרסק עם הבצל והאורז.
  5. מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
  6. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה.
  7. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הפלפלים, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
  8. בסיר או במחבת מכוסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה על אש קטנה.

הצעת הגשה:

אפשר להגיש את הפלפלים חמים או קרים.

מחפשים מתכון לצד הפלפלים? מומלץ ללכת על שניצל טופו – גם מנה מלאת חלבון וגם טעימה ומשביעה!

למה בלי בשר? הנה 5 סיבות.

דרגו את המתכון:
512 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
66 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם