סושי צמחוני

סושי צמחוני

50
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

ניסיתם פעם להכין סושי בבית? הכנת סושי צמחוני ביתי זו חוויית בישול כייפית עם המשפחה או החברים, והתוצאה – שווה כל שנייה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
יפן

מרכיבים

לאורז הסושי:

  • 1 כוס אורז (רצוי אורז לסושי)
  • 1 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 12 כפית סוכר
  • 14 כפית מלח

להרכבת הסושי:

  • 6 דפי אצות נורי
  • 1 אבוקדו בינוני
  • 1 גזר בינוני
  • 1 מלפפון גדול
  • 150 גרם טופו (חצי גוש)

אביזרים נלווים:

  • מחצלת סושי
  • צ'ופסטיקס (לא חובה)
  • רוטב סויה או רוטב טריאקי
  • ג'ינג'ר כבוש (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את האורז עם המים, החומץ, הסוכר והמלח בסיר מכוסה במשך כ-15 דקות.
  2. במקביל, חותכים את האבוקדו, הגזר, המלפפון והטופו לרצועות מאורכות.
  3. לאחר שהאורז התקרר, פורשים על מחצלת הסושי אצה ומניחים עליה שכבה דקה ומהודקת של אורז. משאירים את שני הקצוות של האצה (כסנטימטר מכל צד) ללא אורז.
  4. ליד השוליים הקרובים אליכם מניחים רצועות גזר, טופו ואבוקדו, לכל רוחב האצה, ומגלגלים לאורך.
  5. מרטיבים מעט את השוליים הרחוקים של האצה, מהדקים ומדביקים. חוזרים על התהליך עם יתר האצות.
  6. פורסים את גלילי הסושי לפיסות ברוחב 2 ס"מ ומגישים קר.

טיפים להכנת סושי צמחוני

מומלץ לטבול בקערית רוטב סויה או טריאקי, ולהגיש לצד ג'ינג'ר כבוש.

לגיוון הסושי, לחצו כאן למתכון סושי צמחוני (עם סייטן)

טבעונים או רגישים לחלב? בדקו מראש שהוואסבי שלכם לא כולל רכיבי חלב כמו לקטוז.

אולי יעניין אותך גם