פלפל ממולא מג'דרה

39
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט, וטעים במיוחד לפלפלים ממולאים במג'דרה. משפר כל ארוחה!

רמת קושי
קל
מנות
6 מנות

מרכיבים

לממולאים:

  • 1 בצל
  • 1 כף שמן
  • 12 כוס אורז (מומלץ בסמטי מלא)
  • 12 כוס עדשים חומות
  • 1 צרור שמיר
  • 2 עגבניות
  • 13 כוס צימוקים או אוכמניות מיובשות
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 6 פלפלים אדומים

לרוטב:

  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד להזהבה. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומערבבים.
  2. קוצצים את השמיר ואת העגבניות ומוסיפים למחבת.
  3. מוסיפים גם את הצימוקים, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
  4. מסירים את ראשו של כל פלפל ומרוקנים את תוכו. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומכסים בראש הפלפל. מסדרים את הפלפלים עומדים בסיר.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר, ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך כשעה.

הצעות גיוון

אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים ו/או להוסיף תבלינים כגון כורכום, כמון או קארי.

ניתן להוסיף למג'דרה צנוברים או גרעיני חמנייה וכן חצי כוס יין אדום.

במקום למלא את הפלפלים, ניתן לקצוץ אותם ולהכין תבשיל מג'דרה עם פלפלים, או להכין את המג'דרה ללא הפלפלים.

לבישול מהיר – החליפו את האורז בבורגול או בקוסקוס, השתמשו בעדשים מונבטות, ומלאו בעגבנייה במקום בפלפל.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד קציצות טופו או קציצות ירק, וסלט ירוק טרי.

אולי יעניין אותך גם