עלי גפן ממולאים ללא בישול

7
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אוהבים עלי גפן ממולאים? קבלו את הגרסה ללא הבישול: מתכון מיוחד לעלי גפן ממולאים בבורגול ועדשים ירוקות מונבטות – לא תפסיקו לנשנש אותם בכלללל היום!

רמת קושי
בינוני
מנות
30 עלי גפן ממולאים

מרכיבים

  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 כוס עדשים ירוקים מונבטות
  • 12 לימון סחוט
  • 4 כפות טחינה
  • 1 צרור עירית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 30 עלי גפן

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול בכוס וחצי מים למשך כשעה, עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך.
  2. סוחטים את עודפי המים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את העדשים, את מיץ הלימון ואת הטחינה.
  4. קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שוטפים את עלי הגפן, מנגבים מעודפי מים וקוטמים את הגבעול.
  6. מניחים כף מן המלית בבסיס כל עלה, מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית, ומגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, עד שמתקבל גליל הדוק.
  7. מגישים קר.

אולי יעניין אותך גם