אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
עלי גפן ממולאים ללא בישול
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
אוהבים עלי גפן ממולאים? קבלו את הגרסה ללא הבישול: מתכון מיוחד לעלי גפן ממולאים בבורגול ועדשים ירוקות מונבטות – לא תפסיקו לנשנש אותם כלללל היום!
- רמת קושי
- בינוני
- מנות
- 30 עלי גפן ממולאים
מרכיבים
- 1 כוס בורגול דק
- 1 כוס עדשים ירוקים מונבטות
- 1⁄2 לימון סחוט
- 4 כפות טחינה
- 1 צרור עירית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 30 עלי גפן
הוראות הכנה
- משרים את הבורגול בכוס וחצי מים למשך כשעה, עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך.
- סוחטים את עודפי המים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את העדשים, את מיץ הלימון ואת הטחינה.
- קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שוטפים את עלי הגפן, מנגבים מעודפי מים וקוטמים את הגבעול.
- מניחים כף מן המלית בבסיס כל עלה, מקפלים את שולי העלים פנימה כך שיכסו את המלית, ומגלגלים כל עלה מן הבסיס כלפי הקצה, עד שמתקבל גליל הדוק.
- מגישים קר.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 8-10 מנות
תחתיות ארטישוק ממולאות
מתכון מהיר, פשוט להכנה וטעים במיוחד של תחתיות ארטישוק ממולאות בתפוח אדמה עם פסטו, שבלי המון מאמץ ישדרגו כל ארוחה לחגיגית יותר!
- רמת קושי
- קל
קנלוני תרד מוקרם
מתכון לקנלוני מוקרם מדהים במילוי תרד – שלא תפסיקו ללקק את האצבעות.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 8-10 מנות
ארטישוק ממולא
מתכון של ארטישוק ממולא שיכול להפוך כל ארוחה לסעודה חגיגית. בזמן הכנה קצר – המילוי והרוטב הייחודי יוצרים יחד מנה טעימה שלא תוכלו להפסיק לאכול.