קובה סלק

97
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון טעים ובריא לקובה סלק. הטעמים הנהדרים של הקובה משתלבים בצורה מושלמת עם המרק ויוצרים יחד מנה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה! המתכון מתאים לארוחות מיוחדות או סעודות חג עם אורחים ותמיד גורר תגובות נלהבות!

רמת קושי
קשה
זמן כולל
שעתיים
מנות
15 קובות (5 מנות מרק)
מטבח
עיראקי

מרכיבים

למילוי

  • 12 כוס שבבי סויה
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהרט (או תערובת כמון וקינמון)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

החומרים למרק סלק

  • 1 בצל בינוני
  • 2 סלקים גדולים
  • 1-2 כפות שמן
  • 5 כוסות מים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף בהרט
  • 12 כף פפריקה מתוקה
  • מיץ מלימון 1
  • מלח ופלפל לפי הטעם

החומרים לקובה

  • 2 כוסות סולת (מומלץ מלאה)
  • 1 כוס מים
  • 12 כפית מלח

הוראות הכנה

למילוי

  1. משרים את שבבי הסויה בחצי כוס מים רותחים לכמה דקות.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות.
  3. לאחר שהמים נספגו בשבבי הסויה, מוסיפים את השבבים ואת התבלינים למחבת, ומטגנים 5 דקות נוספות. מניחים לתערובת להתקרר.

בינתיים מכינים את המרק

  1. חוצים את הבצל והסלקים ופורסים לפרוסות דקות. מטגנים בסיר רחב כ-5 דקות. מוסיפים 5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את שאר חומרי המרק, מקטינים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

במקביל מכינים את הקובות

  1. מערבבים את הסולת עם המים והמלח, לשים ומניחים למספר דקות עד לספיחת הנוזלים ולקבלת עיסה דביקה (אם מרגישים שהבצק רטוב מידי ושלא נוח לעבוד איתו, מוסיפים קצת סולת, ולהפך).
  2. בידיים רטובות מכינים את הקובות: לוקחים מעט מהעיסה, מגלגלים לכדור ומשטחים על כף היד. שמים באמצע כפית או שתיים מהמלית ועם היד השנייה סוגרים את הבצק על המילוי ומהדקים לכדור.
  3. מוסיפים את הקובות למרק ומבשלים כ-20 דקות. אם הקובות אינן מכוסות במרק יש להפוך אותן לאחר 10 דקות. המרק מוכן כשהסלקים מתרככים.

טיפים

אם לא רוצים להשתמש בסולת מלאה לקובות, צריך להשתמש ב2.5 כוסות סולת במקום ב2 כוסות.

עד שכל הקובות מוכנות לכניסה למרק, מומלץ להניח אותן על נייר אפייה משומן כדי שלא ידבקו.

אולי יעניין אותך גם