דלורית ממולאת בלוביה ובגריסי פנינה

5

דלורית ממולאת בלוביה ובגריסי פנינה שתרשים את כל הסועדים ותגרום לשולחן חג צבעוני ומרענן.

רמת קושי
קשה

מרכיבים

  • 23 כוס לוביה יבשה (שעועית שחורת עין) או פולי מאש
  • 13 כוס גריסי פנינה (שעורה)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • שמן זית לטיגון
  • תבלינים: כמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה, טימין
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 דלוריות יפות

הוראות הכנה

  1. משרים במים בכלים נפרדים את הלוביה והגריסים למשך הלילה. שופכים את מי ההשריה.
  2. מטגנים את הבצל בשמן זית בסיר גדול עד להזהבה. מוסיפים את הלוביה, מכסים במים ומבשלים עד להתרככותה.
  3. מוסיפים כמון, מלח, פלפל, פפריקה וטימין. מוסיפים מים לפי הצורך, ומבשלים עד שרוב המים יתאדו.
  4. בינתיים מטגנים קלות את השום בשמן זית, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים ומבשלים את להתרככות הגריסים.
  5. מוסיפים רוטב סויה ומבשלים גם את הגריסים עד להתרככותם והתאדות המים.
  6. במקביל לכך מניחים את הדלוריות במיקרוגל לכשבע דקות, או כל דלורית בנפרד לכארבע דקות, כך שיתרככו מעט (אם אין מיקרוגל, ניתן לוותר על שלב זה ולהשאיר בסוף יותר זמן בתנור).
  7. חותכים את החלק הצר של הדלורית עד לתחילת החלק החלול (אפשר לפתוח מעט מהחלק הלא חלול עם סכין). דוחסים פנימה לוביה, כך שתמלא כ-3/4 מהנפח, כשהיא דחוסה היטב. יוצרים חור במרכז עם האצבע. לאחר יצירת החור, הלוביה צריכה למלא את כל החלל שמסביב לחור. ממלאים את המרכז בגריסי פנינה ודוחסים היטב מבלי לפוצץ את הדלורית, עד למילויה. חוזרים על התהליך עם שלוש הדלוריות.
  8. מניחים על מגש לאפייה עם מעט מים ואופים כחצי שעה.
  9. פורסים בזהירות לטבעות ומגישים.

טיפים

ניתן להחליף את גריסי הפנינה באורז.

אולי יעניין אותך גם