סירות חצילים במילוי סויה

סירות חצילים במילוי סויה

מתכון לסירות חצילים אפויות במילוי שבבי סויה ועשיר בשלל טעמים אחרים – תענוג לכל ארוחה.

רמת קושי
קל
מנות
2 סירות חצילים ממלואות

מרכיבים

  • 2 כוסות שבבי סויה יבשים
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 12 כפית כמון
  • 12 כפית פפריקה
  • 2 כפות פטרוזיליה יבשה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כוס מים
  • 1 חציל גדול
  • 3 עגבניות
  • 2 בצלים
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. להכנת המלית מערבבים את שבבי הסויה עם החומרים היבשים (מלח, תבלינים וקמח), מוסיפים את רסק העגבניות, הטחינה והמים – ומערבבים. אם שבבי הסויה עדיין יבשים, מוסיפים מים עד לקבלת מרקם אחיד, אך לא רטוב מדי.
  2. חותכים כל חציל לרוחבו ומרוקנים אותו, לקבלת סירות חצילים עם דפנות בעובי חצי ס"מ בערך. תוכן החצילים שהוצא ישמש להכנת הרוטב.
  3. ממלאים כל סירה במלית הסויה.
  4. על מחבת גדולה מחממים שמן בגובה כסנטימטר, ומניחים בזהירות את סירות החצילים הממולאות.
  5. מטגנים על אש נמוכה עד להתרככות החצילים והזהבת המלית. הופכים בזהירות ומטגנים מספר דקות נוספות עד להשחמה.
  6. במקביל, מכינים את הרוטב: חותכים לקוביות את תוכן החצילים שהוצא, את העגבניות ואת הבצלים, מערבבים אותם עם מעט מלח, ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך מספר דקות.
  7. יוצקים את הרוטב לתבנית, מניחים עליו את סירות החצילים, ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.

הצעות גיוון

ניתן במקום חציל אחד גדול לשים 2 חצילים בינוניים.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם