בוריטוס שעועית וירקות עם ממרח אבוקדו

בוריטוס שעועית וירקות עם ממרח אבוקדו

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית
מתכון לבוריטוס מהיר וטעים עם מצרכים בסיסיים שאפשר למצוא בכל בית. קל להכנה ולא צריך לחכות הרבה זמן עד הביס הראשון והעסיסי.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מקסיקני

מרכיבים

  • 4 טורטיות (רצוי מקמח מלא)

המרכיבים לתבשיל

  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
  • פלפל בינוני קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום קטושות או קצוצות דק
  • 3-2 עגבניות בינוניות קצוצות, רכות למדי
  • 1 כוס שעועית מבושלת, שחורה או לבנה (אפשר קפואה או מקופסת שימורים)
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
  • מלח, פלפל ושאר תבלינים לפי הטעם (תבלינים מומלצים: פפריקה, צ'ילי יבש, כמון…)

המרכיבים לממרח

  • 1 אבוקדו גדול ובשל
  • 14 לימון בינוני (בערך כף מיץ לימון)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

לתבשיל

  1. מטגנים את הבצל בסיר תוך ערבוב, עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפלפל והשום לסיר לשתי דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית המבושלת, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומחכים עוד 10-5 דקות.

לממרח

  1. מועכים את האבוקדו למחית בעזרת מזלג, סוחטים את הלימון ומוסיפים למחית. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.

לטורטיות

  1. כשהתבשיל והמחית מוכנים, מחמים כל טורטיה בנפרד במשך דקה על מחבת גדולה ושטוחה ללא שמן.
  2. מורחים את האבוקדו על הטורטיה ומפזרים עליה 3-2 כפות מהתבשיל. מקפלים את הטורטיה ומגישים חם.

המלצות לגיוון

ניתן להחליף את השעועית, בכל קטניה אחרת או ברבע כוס שבבי סויה (אין צורך לבשלם מראש).

מומלץ להוסיף לתבשיל כף שמרי בירה.

אפשר להוסיף או להחליף את הירקות שבתבשיל – למשל: גזר, קישוא, פרחי ברוקולי, תירס.

על הטורטיה אפשר לשים עלה חסה טרייה, לתוספת פריכות.

רצוי להוסיף כף זרעי פשתן טחונים לפני קיפול הטורטיה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם