סמוסה חומוסליאור מןסמוסה חומוסליאור מן

סמוסה חומוס

מתכון לסמוסה חומוס למי שרוצה לגוון מהמילוי של תפוח אדמה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
10 שעות ו-30 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

למילוי

  • 12 ק"ג גרגירי חומוס
  • 4 בצלים
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)

לבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • מעט מים חמימים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים
  • 14 כוס שמן זית

לציפוי

  • 1 כף כורכום
  • מעט שומשום לבן

הוראות הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס למשך לילה, ומבשלים אותם במשך כשעתיים עד להתרככות.
  2. כשגרגירי החומוס רכים, טוחנים אותם במעבד מזון לתערבות גסה (לא למשחה בעלת מרקם אחיד!)
  3. בזמן שהחומוס מתבשל מערבבים את השמרים והסוכר בכוס ומוסיפים להם מים מעט חמימים. חשוב שלא יהיו חמים מדי כדי שהשמרים יתפחו.
  4. מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים את תערובת השמרים ולאחר מכן גם את שארית המים והשמן. מערבבים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה.
  5. בזמן שהבצק תפוח מקלפים וקוצצים את הבצל, ומטגנים אותו בשמן על אש נמוכה עד להשחמה. בערך 25 דקות
  6. מוסיפים לתערובת החומוס הטחון את הבצל המטוגן ואת התבלינים ומערבבים היטב.
  7. מרדדים מהבצק עיגולים בקוטר של צלחת, ומניחים במרכז כל עיגול מתערובת החומוס.
  8. סוגרים את העיגולים על-ידי קיפול לשניים והידוק נקודות החיבור בלחיצה עם מזלג.
  9. מערבבים כף כורכום עם חצי כוס מים, ומורחים אותה באמצעות מברשת על גב הסמוסה. מפזרים מעל את השומשום.
  10. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180°.

טיפים

מומלץ לאכול עם סחוג לימוני.

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם