כרוב ממולא באורז ועדשים שחורות ברוטב אדוםתותן עינבכרוב ממולא באורז ועדשים שחורות ברוטב אדום על צלחתתותן עינבכרוב ממולא חתוך עם אורז ועדשים שחורות ברוטב אדוםתותן עינב

כרוב ממולא

תותן עינב

מתכון פשוט לכרוב ממולא באורז ועדשים שחורות ברוטב אדום, טעים מאוד ועשיר בחלבון!

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
5 מנות

מרכיבים

  • 1 כרוב לבן גדול

למילוי

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 12 כוס עדשים שחורות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
  • 1 כפית פלפל לבן
  • מלח לפי הטעם

לרוטב

  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסת רסק עגבניות

תבלינים לרוטב

  • פפריקה
  • אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
  • פלפל לבן
  • כורכום

הוראות הכנה

מכינים את הכרוב

  1. מסירים את ה״גזע״ (הליבה) של הכרוב הלבן בעזרת סכין חדה ומבשלים בסיר גדול עם שפע מים רותחים. לאט לאט הקליפות יתחילו להיפרד מהכרוב ותוך כדי הבישול מורידים קליפה אחר קליפה. מהקליפות המופרדות מורידים את ״העורק המרכזי״ של הכרוב בכל אחת גם בעזרת סכין (מומלץ להסתכל על סרטוני הדרכה ביוטיוב).

מכינים את המילוי

  1. שוטפים במסננת את האורז, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שעולה ריח חזק של שום. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה. מוסיפים כוס מים רותחים, את התבלינים ומבשלים 10-15 דקות עד שכל המים נספגים באורז (האורז לא אמור להיות לגמרי מוכן מאחר שהוא ימשיך להתבשל יחד עם הכרוב).
  2. בזמן הכנת האורז מבשלים בשפע מים את העדשים השחורות כ20 דקות עד ריכוך. מסננים ומערבבים עם האורז שהוכן.

ממלאים את הכרוב

  1. שמים במרכז כל כרוב (הצד הנגדי לחתך שנוצר עם הסרת העורק) כף גדושה מהמילוי.
  2. מקפלים למרכז העלה את שני צידי העלה ומגלגלים תוך דחיסת המילוי כמו בוריטו (גם כאן מומלץ להסתכל על סרטון הדרכה למי שאין ניסיון בתהליך). יש למלא ככה עד שיש מספיק עלים מגולגלים שיכולים למלא סיר רחב, לא יותר מזה מאחר שהעלים מתבשלים כולם אחד ליד השני ולא זה מעל זה. מניחים את כולם בצד בזמן הכנת הרוטב.

מכינים את הרוטב

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות.
  2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שעולה ריח חזק של שום.
  3. מוסיפים את העגבניות הטריות והתבלינים וממשיכים לבשל למשך 5 דקות עד לריכוך העגבניות, תוך ערבוב קבוע.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מעבירים חצי מכמות הרוטב לכלי נפרד ובסיר הרחב שבו חצי מכמות הרוטב מניחים בזהירות את עלי הכרוב הממולאים כשהחלק הפתוח כלפי מטה.
  6. שופכים מעל הכל את הרוטב ששמרנו בצד, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שעלי הכרוב משקיפים ומתרככים. במהלך הבישול חשוב מאוד לנער את הסיר כל כמה זמן על מנת למנוע הידבקות של הכרוב לתחתית.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם