מילוי טחון מהצומח לקובהגלעד שרםמרק קובה דלעתגלעד שרם

מרק קובה דלעת

קובה ממולא בטחון מהצומח במרק דלעת מושלם

מתכון קצת קשוח, אבל שווה את זה כל כך! מרק קובה דלעת לא פחות ממושלם, שכוווווולם פשוט יעופו עליו! עצה מאיתנו? תכפילו או תשלשו את המנות של הקובה,  והכניסו למקפיא להקפאה. זה כל כך טעים שאתם תרצו להכין את זה שוב ושוב ושוב! 😍😋

רמת קושי
קשה
זמן כולל
3 שעות ו-50 דקות
מנות
25 קובות
מטבח
עיראקי

מרכיבים

למרק הדלעת

  • 2 בצלים ענקיים קצוצים לריבועים
  • 5 גבעולי סלרי טרי עם העלים, קצוצים
  • 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות יחסית גדולות
  • 2 לימונים טריים סחוטים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות גדושות של אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי הקובה

  • שמן רגיל לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 חב' פטריות שמפיניון/פורטובלו/גם וגם קצוצות
  • 250 גרם טחון מהצומח של טבעול
  • מלח ופלפל על פי הטעם
  • 12 כפית בהרט
  • 12 כפית ראס אל חנות
  • 14 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם צנוברים

למעטפת הקובה

  • 250 גרם סולת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1.5 כפיות שמן רגיל
  • 100 גרם מים, אולי יותר או פחות ע"פ הצורך

הוראות הכנה

  1. מוציאים מהפריזר את הטחון מהצומח של טבעול להפשרה עד להכנת המילוי (אפשר לשים במקרר).

מתחילים במרק

  1. בסיר ענק על גז גדול, מטגנים בשמן רגיל את הבצל עד להזהבה.
  2. לאחר כמה דקות של טיגון, מוסיפים את הסלרי הרצוץ, ומטגנים עוד כמה דק' עד לפתיחת טעמים.
  3. מוסיפים את הדלעת וממשיכים לטגן עוד 2 דק', מוסיפים את מיץ הלימון.
  4. לאחר מכן, מוסיפים מים פושרים בגובה 3/4 מהסיר, ומוסיפים רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, פפריקה, מלח ופלפל.
  5. משאירים על אש גבוהה עד להרתחה. כשרותח, מנמיכים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך והטעם.
  6. לאחר 20 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ועוברים להכנת המילוי.

ממשיכים בהכנת מילוי הקובה

  1. במחבת רחבה, מטגנים בצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים שום, ואחרי כמה דקות את הפטריות.
  3. מוסיפים את הטחון מהצומח, ומערבבים עד שכל הטחון חמים.
  4. מוסיפים מעט שמן רגיל, מלח, פלפל, בהרט, ראס אל חנות, ופטרוזיליה קצוצה.
  5. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן במשך כמה דקות.
  6. בינתיים, קולים את הצנוברים – במחבת קטנה ללא שמן, קולים את הצנוברים על גז קטן עד שמשחים מכל הכיוונים. זהירות לא לשרוף.
  7. מכבים את האש, מוסיפים את הצנוברים לתערובת המילוי, מערבבים, ומניחים בצד לקירור.

מכינים את המעטפת

  1. בקערה, מערבבים טוב סולת, מלח ושמן.
  2. מוסיפים לאט מים, כל פעם קצת ואז ללוש, עד להגעת מרקם בצק רך וגמיש, ומעט דליל.
  3. מניחים בצד ל20 דקות עד שהבצק נהיה גרגירי, גמיש, רך ושקל לעבוד איתו.

מכינים את הקובה

  • בזמן הכנת הקובות, מומלץ להיות עם ידיים רטובות כל הזמן. בנוסף מומלץ להתעסק בעדינות עם הכדורים, כדי שלא יקרעו.
  1. לוקחים כדור בצק קטן, ובעזרת האגודל קורצים גומה בתור הכדור, ומגדילים את הגומה תוך הידוק האגודל על הבצק. זהירות לא לקרוע את הגומה
  2. מוסיפים 2-4 כפיות (תלוי בגודל הכדור) מהמילוי לתוך הגומה, סוגרים את הגומה בעדינות ומהדקים את הבצק כדי שלא יהיו חורים.
  3. מניחים את הכדור בצד כך שהצד שסגרתם אותו נמצא כלפי מטה, ועוברים להכנת הכדור הבא.
  4. לקראת סוף הכנת הכדורים, מדליקים את המרק להתחמם.

הרכבת המרק

  1. כשכל הכדורים מוכנים (אמורים לצאת בערך 25), מוסיפים את הכדורים לסיר המרק שהתחמם מבעוד מועד.
  2. בעזרת טלטול עדין של סיר המרק, מערבבים את הקובות כדי שלא יידבקו לדפנות או תחתית הסיר – חשוב מאוד! לא להכניס כף/כל כלי אחר לתוך המרק בשביל לערבב, הכדורים יהרסו וייפתחו.
  3. משאירים את המרק על אש גבוהה לרתוח במשך 5 דקות, ולאחר מכן מנמיכים עד שכל כדורי הקובה צפים למעלה – בערך כ15 דקות.

בתאבון! 🤤

טיפים

כפי שרשום בהתחלה, מכיוון שהכנת כדורי הקובה דורשת השקעה וזמן, מומלץ מאוד להכפיל את הכמויות פי שלושה או ארבעה, ולהקפיא בצורה שבה הכדורים לא יידבקו אחד לשני. כך תוכלו לשלוף את הקובה בכל פעם שתרצו להכין מרק, מבלי לעמול כל כך הרבה 🙂

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 3 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם