סלק אפוי ממולא בקינואה, גמבה קלויה וגבינה בולגרית טבעוניתעדי כהן סימן טובסלק אפוי ממולא בקינואה, גמבה קלויה וגבינה בולגרית טבעוניתעדי כהן סימן טוב

סלק ממולא

סלק אפוי ממולא בקינואה, גמבה קלויה וגבינה בולגרית טבעונית

מתכון נהדר לסלק ממולא בקינואה, גמבה קלויה וגבינה בולגרית טבעונית – מנה חגיגית, צבעונית וטעימה, מלאה בחלבון וקלה להכנה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
8 חצאי סלקים ממולאים

מרכיבים

  • 2 גמבות
  • 4 סלקים גדולים קלופים
  • 2 כוסות קינואה
  • 2 תפוחי עץ חמוצים
  • 1 חבילת גבינה בולגרית טבעונית (של “ליב” או כל חברה אחרת שאוהבים)
  • 1 חופן פיסטוקים או שקדים טבעיים לא קלויים
  • שמן זית, סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

קולים את הגמבה

  1. מניחים את הגמבות על נייר אפיה ואופים בחום של 190 מעלות כ-15 דקות (עד שהקליפה נחרכת).
  2. מקררים מעט, מקלפים את הקליפה בעזרת הידיים, מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות.

מבשלים את הקינואה

  1. מבשלים את הקינואה עם 1.5 כוסות מים ומעט מלח כ-15 דקות, עד שהקינואה מתבשלת.
  2. מפוררים את הקינואה המבושלת בעזרת מזלג ומניחים בצד להצטנן.

מכינים את הסלק

  1. מכניסים את הסלקים לסיר, מכסים אותם במים ומבשלים אותם כ-20 דקות (עד שהם מתרככים).
  2. מסירים מהאש, מסננים את המים ומניחים בצד להצטנן.
  3. חותכים את הסלקים (לרוחב) לשני חצאים שאפשר למלא (אפשר לישר להם טיפה את התחתית, כדי שיעמדו יציבים).
  4. מרוקנים את התוכן של הסלקים (לא זורקים אותם).

מכינים את המנה

  1. קוצצים את תוכן הסלקים שהוצאנו ומוסיפים לקינואה המבושלת.
  2. חותכים את התפוח לגפרורים, קוצצים את הגמבה הקלויה ומוסיפים גם אותם.
  3. מתבלים בשמן זית, מעט סילאן, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
  4. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מעבירים את הסלקים לתבנית אפיה, ממלאים כל קערת סלק במילוי עם גבעה קטנה מעל.
  6. מגררים את הגבינה הבולגרית על המילוי ומטפטפים מעט שמן זית מעל.
  7. אופים בחום של 190 מעלות כ-10 דקות עד שהגבינה נמסה.
  8. מקשטים בפיסטוקים או שקדים ומגישים.

טיפים

שימו לב! הסלקים צובעים את הידיים ואת המשטח שעליו הם מונחים ולכן עדיף להשאירם בסיר.

ניתן להשתמש בסלק מבושל קנוי, ובשלב הכנת הסלק להתחיל מסעיף 3.

לעוד מתכונים של עדי.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם