מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה איטלקי שכולם אוהבים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מרק מינסטרונה טעים ומהיר להכנה. אפשר להחליף את הירקות לפי מה שיש בבית ולהוסיף תפוח אדמה, כרוב או כל ירק אחר שאוהבים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פחית שימורים של עגבניות שלמות
  • 1 פחית שימורים שעועית שטופה
  • 250 גרם פסטה קונכיות (או כל פסטה קצרה שאוהבים)
  • 1 כוס תרד קצוץ (אפשר להחליף בכרוב)
  • 1 קישוא ירוק קטן פרוס לפרוסות
  • 12 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כפית תערובת עשבי תיבול
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 6 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מטגנים בסיר גדול את הבצל, השום, הגזר והסלרי עד שהבצל נהיה שקוף (כ-5 דק').
  2. מוסיפים מלח, פלפל ואת תערובת עשבי התיבול.
  3. מוסיפים את העגבניות ומועכים אותן עם כף הערבוב.
  4. מוסיפים את השעועית והמים ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים חצי שעה. אם במהלך הבישול רואים שחסר מים, צריך להוסיף.
  6. מוסיפים את הפסטה, התרד והקישוא ומבשלים עד שהפסטה מבושלת.
  7. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה, המלח והפלפל.

הצעות גיוון

אם אין בידכם תערובת עשבי תיבול מוכנה אפשר לשים את עשבי התיבול הבאים בצורתם היבשה: שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין, אורגנו, בצל וטימין.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם