אהבת את המרק שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
מרק עגבניות עם אורז ועדשים
גיל סרוסי
מרק העגבניות הסמיך שלנו, עם אורז ועדשים טעימים, יציף לכם את הבית בניחוח משגע. מתכון פשוט, משביע ומנחם – שמתאים לא רק לחורף.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה
- מנות
- 6 מנות
מרכיבים
מרכיבים למרק:
- 6-8 עגבניות
- 1 בצל בינוני
- 2-3 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 8 כוסות מים
- 1 כוס אורז
- 1⁄2 כוס עדשים כתומות
- 1⁄2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שמן (עדיף שמן זית)
תבלינים למרק עגבניות עם אורז ועדשים:
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף מרק בטעם עוף (פרווה, מן הצומח)
- 1⁄2 כפית פלפל שחור
- 1 תיבולית בסגנון הודי (אופציונאלי)
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- חותכים את העגבניות לחצאים, מוציאים את הגרעינים עם כפית, ומגרדים אותן בעזרת פומפייה לתוך קערה. במידה ואתם רוצים לקצר את זמן ההכנה, ניתן לטחון את העגבניות (הפרוסות לרבעים) במעבד מזון.
- קוצצים את הבצל דק, ומטגנים בסיר עד להזהבה.
- קוצצים את שיני השום, ומטגנים בסיר לדקה נוספת.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל, וממשיכים לטגן מעט.
- מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד להסמכה.
- מוסיפים 8 כוסות מים (עדיף רותחים) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את כל התבלינים.
- שוטפים את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק (מומלץ להשרות במים קרים כחצי שעה-שעה לפני ההוספה לסיר).
- מבשלים בין חצי שעה לארבעים דקות על אש בינונית, ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני שהמרק מוכן.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 35 דקות
- מנות
- 4 מנות
מרק עדשים כתומות
מתכון מדהים ופשוט למרק עדשים כתומות טעים ומחמם שכל המשפחה תאהב. מרק עדשים מהווה ארוחה משביעה ומהירה בזיל הזול. מרק מעולה לאנשים הסובלים מכאבי בטן אחרי האוכל, ולאלו הרוצים לנסות לשלב קטניות בתפריט שלהם. רוצים עוד מתכונים? הירשמו חינם לאתגר 22.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- 8 מנות
מרק אפונה
אפונה יבשה בדומה לקטניות אחרות מהווה מקור מעולה לחלבון ולברזל. מרק האפונה שלפניכם יכול להוות ארוחה טעימה ומשביעה בזיל הזול.
- רמת קושי
- קל
מרק עגבניות קר
מתכון למרק עגבניות קר עם קוביות טופו ובזיליקום, מרק מרענן לימי הקיץ החמים ומופלא בטעמו. תהנו!