מרק עגבניות עם אורז ועדשים

מרק עגבניות עם אורז ועדשים

מרק העגבניות הסמיך שלנו, עם אורז ועדשים טעימים, יציף לכם את הבית בניחוח משגע. מתכון פשוט, משביע ומנחם – שמתאים לא רק לחורף.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
6 מנות

מרכיבים

מרכיבים למרק:

  • 6-8 עגבניות
  • 1 בצל בינוני
  • 2-3 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 8 כוסות מים
  • 1 כוס אורז
  • 12 כוס עדשים כתומות
  • 12 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן (עדיף שמן זית)

תבלינים למרק עגבניות עם אורז ועדשים:

  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מרק בטעם עוף (פרווה, מן הצומח)
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 1 תיבולית בסגנון הודי (אופציונאלי)
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. חותכים את העגבניות לחצאים, מוציאים את הגרעינים עם כפית, ומגרדים אותן בעזרת פומפייה לתוך קערה. במידה ואתם רוצים לקצר את זמן ההכנה, ניתן לטחון את העגבניות (הפרוסות לרבעים) במעבד מזון.
  2. קוצצים את הבצל דק, ומטגנים בסיר עד להזהבה.
  3. קוצצים את שיני השום, ומטגנים בסיר לדקה נוספת.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל, וממשיכים לטגן מעט.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד להסמכה.
  6. מוסיפים 8 כוסות מים (עדיף רותחים) ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את כל התבלינים.
  8. שוטפים את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק (מומלץ להשרות במים קרים כחצי שעה-שעה לפני ההוספה לסיר).
  9. מבשלים בין חצי שעה לארבעים דקות על אש בינונית, ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
  10. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני שהמרק מוכן.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם