מרק עגבניות קר עם קוביות טופו ובזיליקוםראובן אילת

מרק עגבניות קר

עם קוביות טופו ובזיליקום

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון למרק עגבניות קר עם קוביות טופו ובזיליקום, מרק מרענן לימי הקיץ החמים ומופלא בטעמו. תהנו!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • שמן לטיגון
  • 3 בצלים גדולים קצוצים (מומלץ כטבעות או כחצאי טבעות)
  • 1 חב' טופו
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 6 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 4 כפות אבקת מרק פרווה
  • פלפל לבן
  • מעט מלח
  • 1 כוס חלב סויה או "ריצ' קפה" (ריצ'/ויטה) להקרמה

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומאדים בו את הבצל. לאחר מספר דקות מוסיפים את הטופו החתוך והשום הכתוש ומערבבים עד שהבצל מזהיב.
  2. מוסיפים את העגבניות החתוכות והבזיליקום ומערבבים מספר דקות.
  3. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל.
  4. יוצקים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים מליחות ותיבול לפי הטעם והסמיכות.
  5. אם מקרימים את המרק – מוסיפים את חלב הסויה או ה"ריצ' קפה" ובוחשים על אש נמוכה כחצי דקה.
  6. מצננים את המרק ומגישים קר, אפשר עם מעט עלי בזיליקום טריים קצוצים מעל המרק.

הערה

לקבלת מרקם אחיד ניתן לטחון את המרק במעבד מזון או בבלנדר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם