מרק לוביה ומנגולד

קבלו מתכון טעים ומענג למרק לוביה ומנגולד מושלם לימי החורף הקרים, או סתם לערבים שדרושים בהם אוכל מנחם וטעים לאללה!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 3 כוסות לוביה (לאחר השריה במים למשך לילה)
  • 1 חבילת עלי מנגולד
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה (החלק הלבן)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 12 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 12 לימון סחוט
  • 2-3 כפות שמן זית
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הלוביה עד להתרככות.
  2. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים בין החלקים הלבנים לירוקים. את העלים (החלק הירוק) קוצצים גס ואת הגבעול (החלק הלבן) קוצצים לפרוסות דקות.
  3. בסיר גדול מטגנים במעט שמן זית את זרעי הכמון. כאשר הם מתחילים להתפצפץ מוסיפים את הבצל, הכרישה והשום ומערבבים.
  4. כשהבצל והכרישה הופכים שקופים (לאחר כ-3-4 דקות טיגון) מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים.
  5. מסננים את הלוביה ממי הבישול ומוסיפים לסיר.
  6. מוסיפים את הכורכום ומערבבים היטב, עד שהתבשיל כולו מקבל את צבע הכורכום. מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל.
  7. מוסיפים 2 ליטר מים לסיר ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש ומוסיפים את עלי המנגולד (החלק הירוק) ואת מיץ הלימון.
  9. מבשלים כ-5 דקות נוספות, מוסיפים את שמן הזית והפטרוזיליה ומגישים.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם