קישואים ופלפלים ממולאים בבורגול

אין דבר שמסמל ארוחה מושקעת כמו ממולאים. ארוחת שישי אף פעם לא שלמה בלעדיהם והזמן והמאמץ תמיד משתלמים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מרכיבים

  • 4 קישואים
  • 2 פלפלים אדומים
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 עגבניות גדולות חתוכות
  • 3.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס בורגול מחיטה מלאה
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • תבלינים נוספים לפי הטעם: כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל, מלח, אורגנו.

הוראות הכנה

  1. חוצים את הקישואים לשניים ומבשלים במים עם הפלפלים במשך חמש דקות.
  2. לאחר הבישול מרוקנים את תוכן הקישואים ומשאירים דופן בעובי מילימטרים אחדים, וחותכים את החלק העליון (ה"כיפה") של הפלפלים, כך שנוצר מעין מכסה.
  3. מטגנים קלות בשמן זית את הבצל עם העגבניות, ולאחר כשלוש דקות של טיגון וערבוב מוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מוסיפים גם את הבורגול וממשיכים לערבב היטב. מנמיכים את האש למינימום ומכסים את הסיר.
  4. ממשיכים לבשל את הבורגול עד להתרככות, במשך רבע שעה בערך. במידת הצורך ניתן להוסיף מים.
  5. לאחר שהבורגול מוכן, מתבלים אותו לפי הטעם וממלאים בו את הקישואים ואת הפלפלים.
  6. מכינים את הרוטב: את שארית הבורגול (מה שלא נכנס לפלפלים ולקישואים) מערבבים בסיר עם שתי כוסות מים רותחים, רסק עגבניות, שום, כוסברה, פטרוזיליה ותבלינים. מבשלים על אש גבוהה ומערבבים היטב עד שהרוטב נעשה סמיך.
  7. מסדרים את הקישואים והפלפלים בתבנית אפייה, מכסים אותם ברוטב, ואופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך 20 דקות.

טיפים

ניתן להשתמש באותו מילוי ורוטב כדי להכין בצל ממולא, רק לשים לב שזמני ההכנה יהיו שונים.

דרגו את המתכון:
32 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם