סושי סייטן

2

סושי! מי לא אוהב סושי?! קבלו מתכון טעים מאוד לסושי מעניין – סושי במילוי סייטן בסגנון שווארמה! שיהיה לכם בתאבון!

רמת קושי
בינוני
מטבח
יפני

מרכיבים

  • 1 חב' אורז לסושי
  • 4 מלפפונים
  • 3 גזרים
  • מחצלת להכנת סושי
  • 1 חב' אצות נורי להכנת סושי
  • 1 חב' סייטן בנוסח שווארמה

הוראות הכנה

  1. שופכים 3 כוסות אורז לסיר, מכסים את האורז במים ומבשלים במשך 20-15 דקות. לאחר מכן מניחים את האורז לקירור בטמפרטורת החדר.
  2. חותכים את המלפפונים והגזרים לרצועות ארוכות ודקות.
  3. מניחים על המחצלת אצת נורי כשצדה המבריק מופנה כלפי מעלה, מרטיבים את הידיים ומפזרים חופן אורז על גבי שליש מהאצה.
  4. מניחים רצועת מלפפון ורצועת גזר על האורז הפרוס ומפזרים את הסייטן.
  5. על שליש מהאצה (המרוחק מהחלק שבו פוזר האורז) מורחים מים פושרים.
  6. מגלגלים את הסושי עם המחצלת תוך שמירה שהמרכיבים לא יתפזרו מחוץ לאצה.
  7. מהדקים את האצה על המחצלת עד לקבלת גליל.
  8. חותכים את הגליל לפרוסות בסכין חדה ומשוננת.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש עם רוטב סויה או טריאקי וג'ינג'ר כבוש.

אולי יעניין אותך גם