הכנת סושי סייטןסושי סייטן

סושי סייטן

סושי! מי לא אוהב סושי?! קבלו מתכון טעים מאוד לסושי מעולה – סושי במילוי סייטן בסגנון שווארמה! שיהיה בתאבון!

רמת קושי
בינוני
מטבח
יפני

מרכיבים

  • 1 חב' אורז לסושי
  • 4 מלפפונים
  • 3 גזרים
  • 1 אבוקדו
  • מחצלת להכנת סושי
  • 1 חב' אצות נורי להכנת סושי
  • 1 חב' סייטן בנוסח שווארמה

הוראות הכנה

  1. שופכים 3 כוסות אורז לסיר, מכסים את האורז במים ומבשלים במשך 15-20 דקות. לאחר מכן מניחים את האורז לקירור בטמפרטורת החדר.
  2. חותכים את המלפפונים, הגזרים והאבוקדו לרצועות ארוכות ודקות.
  3. מניחים על המחצלת אצת נורי כשצדה המבריק מופנה כלפי מעלה, מרטיבים את הידיים ומפזרים חופן אורז על גבי שליש מהאצה.
  4. מניחים רצועת מלפפון, רצועת גזר ורצועת אבוקדו על האורז הפרוס ומפזרים את הסייטן.
  5. על שליש מהאצה (המרוחק מהחלק שבו פוזר האורז) מורחים מים פושרים.
  6. מגלגלים את הסושי עם המחצלת תוך שמירה שהמרכיבים לא יתפזרו מחוץ לאצה.
  7. מהדקים את האצה על המחצלת עד לקבלת גליל.
  8. חותכים את הגליל לפרוסות בסכין חדה ומשוננת.

טיפים

לפני גלגול האצה, אפשר להוסיף לסושי בצל ירוק, בטטה אפויה או כל ירק אחר שאוהבים.

מומלץ להגיש עם רוטב סויה או טריאקי וג'ינג'ר כבוש.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם