פטריות ממולאות ברוטב קרם קשיוOrion Anetaפטריות ממולאות ברוטב קרם קשיוOrion Anetaפטריות ממולאות ברוטב קרם קשיוOrion Aneta

פטריות ממולאות ברוטב קרם קשיו

27
מנה טעימה, שכל כך כיף לאכול ושתשדרג לכם את הארוחה! מתכון מהיר של פטריות ממולאות ברוטב קרם קשיו – מומלץ במיוחד להגיש בארוחת שישי או בסעודת חג.
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
16 פטריות ממולאות

מרכיבים

  • 200 גרם אגוזי קשיו לא ממולחים ולא קלויים
  • 3 שיני שום חצויות
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמרי בירה
  • 1 ק"ג פטריות מופרדות לראש פטרייה ורגל פטרייה
  • 1 בצל קצוץ

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים כ-10 דקות את הקשיו והשום במים שמכסים אותם ב-5 ס"מ. מסננים ושומרים את המים.
  3. טוחנים את השום והקשיו בבלנדר עם חלק מהמים שבישלנו איתם, מוסיפים מלח, פלפל ושמרי בירה. טוחנים עד שמגיעים למרקם חלק.
  4. מניחים את ראשי הפטריות עם הפתח שלהם מופנה כלפי מעלה על תבנית אפייה וממליחים אותם.
  5. שמים את קרם הקשיו מעל הפטריות ואופים בתנור כ-25 דקות.
  6. במקביל, קוצצים את רגלי הפטריות לחתיכות קטנות ומטגנים עם הבצל על אש נמוכה עם מעט מלח כ-15 דקות.
  7. מוציאים את ראשי הפטריות מהתנור ומניחים עליהם את תערובת הבצל והפטריות במטוגנות.

הערות

כמות המנות מחושבת לפי פטריות במשקל שקצת גדולות יותר מפטריות בקופסא.

אולי יעניין אותך גם