ארטישוק ממולאליאור רוביןארטישוק ממולאאוריון אנטה

ארטישוק ממולא

תחתיות ארטישוק ממולאות בקינואה עם רוטב הדרים סמיך

24
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון של ארטישוק ממולא שיכול להפוך כל ארוחה לסעודה חגיגית. בזמן הכנה קצר – המילוי והרוטב הייחודי יוצרים יחד מנה טעימה שלא תוכלו להפסיק לאכול.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
45 דקות
מנות
8-10 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 1 עגבנייה
  • 1 כוס קינואה
  • מלח ופלפל
  • 12 צרור פטרוזיליה
  • 12 צרור שמיר
  • 8-10 תחתיות ארטישוק קפואות
  • 1 כף חומץ

החומרים לרוטב

  • 2 כרישות קצוצות (החלק הלבן)
  • מעט שמן
  • 2 לימונים
  • 2 תפוזים
  • 3 לימונים פרסיים חתוכים
  • 1 כפית קורנפלור
  • מעט מים

הוראות הכנה

לארטישוק ולמילוי

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר כמה דקות.
  2. מגרדים את הגזר וקוצצים את העגבנייה. אחר כך מוסיפים אותם לסיר עם הבצל ומטגנים כמה דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הקינואה לסיר, מערבבים, מוסיפים מים, פלפל ומלח ומבשלים לפי הוראות היצרן שעל אריזת הקינואה.
  4. אחרי שהקינואה מתבשלת, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  5. מבשלים כ-5-7 דקות את תחתיות הארטישוק (עד שמתרככות) בסיר עם מים רותחים וכף חומץ.

לרוטב

  1. מטגנים במשך 5 דקות את הכרישות עם מעט שמן ואז מוסיפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימונים וחתיכות הלימונים הפרסיים.
  2. בקערה קטנה שמים כפית קורנפלר עם כפית מים ומערבבים עד שיש תערובת חלקה (אם צריך מוסיפים עוד קצת מים).
  3. מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לרוטב עם הכרישה ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות ומורידים מהאש.
  4. שמים על הארטישוק מעט מהרוטב והקינואה.

טיפים

ניתן להשתמש בתחתיות ארטישוק טרי, אך שימו לב שצריך לקלף ולנקות אותו היטב.

למתכון נוסף של תחתיות ארטישוק ממולאות.

אולי יעניין אותך גם