שניצל טופו מושלםנופר יערי

שניצל טופו

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

שניצל טופו קריספי מצופה בפירורי לחם ושומשום, טעים כל כך שיגרום לכולם (גם לאוהבי השניצל המושבעים!) ללקק את האצבעות. מתכון מצויין למי שלראשונה מתנסה עם טופו במטבח, המתכון אהוב גם על ילדים, מלא בחלבון ופשוט להכנה. רק צריך להיזהר לא לגמור את הכל מיד כשמוכן 😉…

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
6-8 פרוסות

מרכיבים

  • 300 גרם טופו קשה
  • רוטב סויה
  • פירורי לחם
  • שומשום
  • 3-4 כפות קורנפלור/קמח לבן
  • רבע כוס מים
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. פורסים את גוש הטופו לשש-שמונה פרוסות שוות.
  2. משרים את הטופו לכמה שעות/לילה ברוטב סויה.
  3. מערבבים בקערה את המים והקורנפלור, התערובת צריכה לצאת יחסית צמיגית, אם התערובת סמיכה מידי יש להוסיף מים ואם היא דלילה מידי הוסיפו עוד טיפה קורנפלור.
  4. מפזרים בצלחת שטוחה שנייה את פירורי הלחם והשומשום ומערבבים ביניהם.
  5. טובלים כל פרוסת טופו בתערובת הקורנפלור והמים ולאחר מכן בתערובת הפירורים עד שכל שטח הפנים של פרוסות הטופו מצופה בפירורים.
  6. מטגנים כל פרוסה משני הצדדים.

טיפים

מומלץ להגיש בלחמניה או בפיתה עם עגבניה, חסה, מיונז טבעוני, חרדל וקטשופ.

אפשר להוסיף קצת מים לרוטב סויה אם מעדיפים שיצא פחות מלוח.

אפשר להעשיר את המרינדה לפי טעמכם, למשל בסילאן, רוטב טריאקי, רוטב ברבקיו, קטשופ, שמן שומשום, תערובות תבלינים לבשר, אבקת שום ופפריקה מעושנת.

אם התערובת של הקמח והמים יוצאת לכם דביקה מידי כדאי להוסיף לה כפית שמן ולערבב היטב.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם