סויארמה: פתיתי סויה בסגנון שווארמה

35
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון מושלם של שבבי סויה בסגנון שווארמה שלא תוכלו להפסיק לאכול, פשוט להכנה וטעים כל כך!
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 12 כוס פתיתי סויה יבשים (הסוג הגדול יותר)
  • מלח ותבלינים: אבקת שום, פלפל שחור, כמון, כורכום, חוויאג', קינמון, וכו'. אפשר להשתמש גם בתערובת תבלינים מוכנה בטעם "על האש" או לשווארמה.
  • 1 בצל גדול
  • 3-4 שיני שום
  • 1 תפוח אדמה
  • 1-2 גזרים
  • 1 קופסת רסק עגבניות (לא הכרחי)
  • 1 כף סוכר / סילאן (לא הכרחי)
  • אבקת מרק (לא הכרחי)
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים וזורקים פנימה את פתיתי הסויה יחד עם די הרבה תבלינים (אפשר גם אבקת מרק) כדי שיספגו קצת טעם. מבשלים למשך כעשרים דקות.
  2. בזמן שהסויה על האש חותכים את כל הירקות לקוביות באורך ס"מ.
  3. מסננים את הסויה ומניחים לה להתקרר מעט. כשהחום מאפשר זאת, סוחטים היטב את הפתיתים בידיים או בעזרת משהו כבד שלוחצים מעליהם. סחיטה חזקה בשלב זה תבטיח טעם טוב יותר של הפתיתים בהמשך.
  4. מטגנים את הבצל והשום במחבת גדולה עד להשחמה. מוסיפים עוד קצת שמן ואת התבלינים (בערך כפית מכל תבלין – מלבד המלח, שלפי הטעם).
  5. אחרי שתי דקות מוסיפים את פתיתי הסויה, את תפוחי האדמה והגזרים. מטגנים למשך כעשר דקות. מוסיפים חצי כוס מים ואת רסק העגבניות וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. לאיזון החמצמצות ניתן להוסיף מעט סוכר או סילאן.

טיפים והצעות הגשה

אוכלים חם, רצוי בתוך פיתה עם טחינה או חומוס.

ניתן להוסיף עם כיבוי האש פטרוזיליה קצוצה (רק העלים) ולערבב בתבשיל, להעשרת הטעם והערכים התזונתיים.

אולי יעניין אותך גם