מומלץ אתגר 22
ספגטי בולונז טבעוניסיגל בן-דוד

בולונז טבעוני

בולונז טבעוני מנצח, מתאים לארוחות צהריים או לארוחות מיוחדות. מתכון טעים, מזין ומשביע שאפילו ילדים בררנים אוהבים!

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
3 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 250 גרם ספגטי (12 חבילה) – מומלץ מקמח מלא
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 עגבניות
  • 2 כפות בזיליקום/אורגנו יבש או צרור קטן טרי
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח (או אבקת מרק פרווה) לפי הטעם
  • פלפל שחור
  • 23 כוס שבבי סויה
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
  • 1 כוס מים רותחים
  • שמן לטיגון (רצוי שמן זית)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל והגזר. מטגנים את הבצל 4 דקות, מוסיפים את הגזר ואת השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.
  3. קוצצים את העגבניות, מוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את התבלינים למחבת ומערבבים חצי דקה.
  4. מוסיפים גם את שבבי הסויה, רסק העגבניות וכוס מים רותחים ומערבבים עוד מספר דקות עד שהתערובת אחידה.
  5. יוצקים מהרוטב על כל צלחת ספגטי.

הצעות גיוון

למשקיענים – ניתן להשרות לפני השימוש את שבבי הסויה במים רותחים עם תבלינים. ההשריה נותנת טעם נוסף לשבבים. משרים בין 3 דקות עד כמה שעות, מסננים וסוחטים היטב.

מרוטב הבולונז ניתן להכין גם קציצות – משתמשים רק בחצי כוס מים, מוסיפים אחרי הבישול כוס פירורי לחם, מערבבים, מכינים קציצות מהתערובת ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.

דרגו את המתכון:
120 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
24 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם