מומלץ אתגר 22
קציצות עדשיםסיגל בן-דוד

קציצות עדשים

המתכון המושלם (והפשוט להפליא) לקציצות עדשים בסגנון המבורגר. מומלץ במיוחד להגיש בלחמניית המבורגר, עם רטבים וירקות טריים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
3 שעות ו-30 דקות
מנות
7 קציצות

אגב, ידעתם שקטניות הן מקור מעולה לחלבון, ברזל ואבץ? בכוס אחת של קטניות מבושלות יש אותה כמות ברזל כמו בחצי קילו של חזה עוף! נסו את אתגר 22 לעוד מתכונים ומידע תזונתי!

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 12 כוס שיבולת שועל (או פירורי לחם)
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 12 כוס עלי פטרוזיליה
  • 12 כוס זרעי פשתן או אגוזי מלך טחונים (לא חובה)
  • 3 כפות טחינה גולמית (או רסק עגבניות)
  • 1 כפית אבקת אפיה (חצי שקית)
  • 12 כפית מלח (או 4 כפות רוטב סויה)
  • 12 כפית פפריקה מתוקה
  • 12 כפית כמון
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מים
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. משרים את העדשים ל-3 עד 8 שעות ושוטפים היטב.
  2. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים (חוץ מהשמן) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. יוצרים מהתערובת 7 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
  4. מטגנים בכף שמן כ-5 דקות מכל צד או אופים על גבי נייר אפייה כ-10 דקות מכל צד בחום של 180 מעלות (חשוב למשוח את הקציצות בשמן כדי שלא יתייבשו).

טיפים והצעות גיוון

אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט או אפילו במזלג לשם ערבוב. במקרה זה מומלץ לבשל את העדשים 15-30 דקות.

מומלץ להגיש בצלחת, לצד דגן וירקות מבושלים או טריים, או בלחמנייה עם ירקות טריים וקטשופ או כל רוטב אחר שאוהבים מעל.

במקום עדשים אפשר להשתמש בכוס שבבי סויה וחצי כוס מים רותחים. במקרה זה, אין צורך במעבד מזון.

מחפשים מתכון קצת אחר? יש לנו מתכון לקציצות ברוטב עגבניות טעימות במיוחד! למתכוני קציצות נוספים.

דרגו את המתכון:
guest
7 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מישהי
מישהי
9 בדצמבר 2020 21:20

טעים, טעם דומה לפלאפל

הדר
הדר
24 בדצמבר 2020 0:05

אפשר עם עדשים כתומות במקום ירוקות ?

שושי
שושי
16 במאי 2021 10:19
תגובה ל  הדר

אני משתמשת בכתומות ויוצא ממש טעים

Yael Chouraqui
Yael Chouraqui
11 בינואר 2021 14:27

מתכון מעולה! מזכיר פלאפל 🙂

אורה
אורה
12 בינואר 2021 16:57
תגובה ל  Yael Chouraqui

מתכון ממש טעים! השתמשתי בעדשים ירוקות שהנבטתי. דבר נוסף, לא הוספתי מים כמו שכתוב במתכון, לא היה צורך!

מיכל
מיכל
30 במאי 2021 11:30

מה אפשר לשים במקום אבקת אפייה אם רוצים שזה יהיה הכי בריא?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
30 במאי 2021 15:22
תגובה ל  מיכל

היי מיכל 🙂 אפשר להחליף (לא רק במתכון הזה) כפית אבקת אפייה בשליש כפית סודה לשתייה ושני שליש כפית קרם טרטר. אלו בעצם המרכיבים הפעילים באבקת אפייה. אם אין קרם טרטר, אפשר להחליף בכפית או שתיים חומץ או מיץ לימון. אם משתמשים בחומץ/לימון, אז כדאי להוסיף כמה שיותר סמוך לאפייה. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-10 דקות
מנות
25-30 קציצות קטנות
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
25 קציצות
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
6-8 פרוסות