קציצות עדשים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
המתכון המושלם (והפשוט להפליא) לקציצות עדשים בסגנון המבורגר. מומלץ במיוחד להגיש בלחמניית המבורגר, עם רטבים וירקות טריים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
3 שעות ו-30 דקות
מנות
7 קציצות

אגב, ידעתם שקטניות הן מקור מעולה לחלבון, ברזל ואבץ? בכוס אחת של קטניות מבושלות יש אותה כמות ברזל כמו בחצי קילו של חזה עוף! נסו את אתגר 22 לעוד מתכונים ומידע תזונתי!

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 12 כוס שיבולת שועל (או פירורי לחם)
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 12 כוס עלי פטרוזיליה
  • 12 כוס זרעי פשתן או אגוזי מלך טחונים (לא חובה)
  • 3 כפות טחינה גולמית (או רסק עגבניות)
  • 1 כפית אבקת אפיה (חצי שקית)
  • 12 כפית מלח (או 4 כפות רוטב סויה)
  • 12 כפית פפריקה מתוקה
  • 12 כפית כמון
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מים
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. משרים את העדשים ל-3 עד 8 שעות ושוטפים היטב.
  2. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים (חוץ מהשמן) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. יוצרים מהתערובת 7 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
  4. מטגנים בכף שמן כ-5 דקות מכל צד או אופים על גבי נייר אפייה כ-10 דקות מכל צד בחום של 180 מעלות (חשוב למשוח את הקציצות בשמן כדי שלא יתייבשו).

טיפים והצעות גיוון

אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט או אפילו במזלג לשם ערבוב. במקרה זה מומלץ לבשל את העדשים 15-30 דקות.

מומלץ להגיש בצלחת, לצד דגן וירקות מבושלים או טריים, או בלחמנייה עם ירקות טריים וקטשופ או כל רוטב אחר שאוהבים מעל.

במקום עדשים אפשר להשתמש בכוס שבבי סויה וחצי כוס מים רותחים. במקרה זה, אין צורך במעבד מזון.

מחפשים מתכון קצת אחר? יש לנו מתכון לקציצות ברוטב עגבניות טעימות במיוחד! למתכוני קציצות נוספים.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-10 דקות
מנות
25-30 קציצות קטנות
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
25 קציצות
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
6-8 פרוסות