קציצות ברוטב עגבניות טעימות ורכותקציצות ברוטב עגבניות טעימות ורכות

קציצות ברוטב עגבניות טעימות ורכות

34
מתכון טעים ובריא לקציצות ברוטב עגבניות עם טופו ועדשים שיכול לעזור להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. הן טעימות במיוחד אם נותנים להן כמה שעות להיספג היטב ברוטב, אבל לא מבטיחה שתצליחו להתאפק מלנשנש אותן גם ישירות מהמחבת.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-10 דקות
מנות
25-30 קציצות קטנות

מרכיבים

לקציצות

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 כוס עדשים כתומות אחרי השריה במים (2-5 שעות)
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • 1 חבילת טופו (כ-300 גרם)
  • 1 חופן יפה של אגוזי מלך
  • 1 צרור של כוסברה או פטרוזיליה (או גם וגם)
  • 1 כוס קוואקר דק
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 14 כוס שמן זית
  • תבלינים: חוויאג', כמון, תבלין גריל, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם

לרוטב עגבניות

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2-3 שיני שום קצוצות גס
  • 2-3 עגבניות בינוניות קצוצות
  • 10 עגבניות שרי (אפשר להמיר בעגבניה רגילה נוספת)
  • 2 כפות רסק עגבניות (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

לקציצות

  1. לטגן את הבצל במחבת עם שמן ומעט מלח עד שמזהיב.
  2. לכבות את האש, לכתוש את השום ישירות לתוך המחבת ולערבב.
  3. לסנן את העדשים, לטחון אותן במעבד מזון יחד עם הפשתן עד לקבלת מרקם פירורי, ולהעביר לקערה גדולה.
  4. לטחון את הטופו במעבד המזון עד לקבלת מרקם פירורי-משחתי ולהוסיף לקערה.
  5. לטחון דק-דק את אגוזי המלך עם הפטרוזיליה והכוסברה ולהוסיף לקערה.
  6. להוסיף לקערה את יתר הרכיבים: הבצל והשום מהמחבת, קוואקר, סודה לשתיה, שמן זית ותבלינים.
  7. לערבב וללוש היטב בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
  8. ליצור מהעיסה כדורים בקוטר של 3-4 ס"מ.
  9. לחמם מעט שמן במחבת ולצרוב את הכדורים מכל הצדדים.

לרוטב עגבניות

  1. לטגן את הבצל בסיר נמוך ורחב למשך 7-10 דקות.
  2. להוסיף את השום ולטגן 2 דקות נוספות.
  3. להוסיף את כל העגבניות ולהניח להן להגיר נוזלים עד שהן ממש נמסות.
  4. להוסיף את רסק העגבניות עם 2-3 כפות מים. להוסיף את המלח והפלפל ולערבב.
  5. להוסיף בזהירות את הקציצות, לבשל עוד שתי דקות ולכבות את האש.
  6. מומלץ לתת לקציצות לנוח ברוטב כמה שעות כדי שיספגו את הטעמים (בהנחה שתצליחו להתאפק).

טיפים והצעות גיוון

מומלץ להגיש את הקציצות ברוטב עגבניות על מצע של אורז.

הוספת סודה לשתיה אינה הכרחית אך נותנת לקציצות מרקם יותר אוורירי (אפשר להחליף גם בשקית של אבקת אפיה).

מטרת הטיגון הקל של הקציצות היא למנוע התפרקות שלהן ברוטב העגבניות. ניתן גם לאפות את הקציצות במקום לטגן.

אם יש לכם מעבד מזון גדול וטוב ואתם רוצים לקצר תהליכים, אפשר לטחון את כל המרכיבים בבת אחת. זה יפגע מעט במרקם אבל זה עדיין יהיה מאוד טעים.

במקום כדורים אפשר גם ליצור מהעיסה קציצות או בורגרים קטנים ולאכול בלחמניה.

אולי יעניין אותך גם