קציצות בטטה עם נענע ושמיר בחלב קוקוסנועם כרמון

קציצות בטטה

קציצות בטטה עם נענע ושמיר בחלב קוקוס

מתכון מושלם לקציצות בטטה עם נענע ושמיר בחלב קוקוס. הקציצות מרהיבות ביופיין והכי חשוב – טעימות במיוחד!
רמת קושי
קל
מנות
20 קציצות

מרכיבים

  • 3 בטטות בינוניות חצויות ל2
  • 1 בצל לבן קצוץ לרצועות גסות
  • 12 כוס עדשים ירוקות
  • 1 צרור נענע
  • 1 צרור שמיר
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 פחית קרם קוקוס 19% שומן
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. מניחים את הבטטות והבצל בנפרד (לא לערבב) על תבנית, מזלפים מעל הכל שמן זית ומלח ומכניסים לתנור חם על ℃180 עד לריכוך כמעט מלא של הבטטות. שימו לב: הבצלים יתרככו לפני ואפשר להוציא אותם כשהם רכים.
  2. באותו זמן, בסיר קטן מבשלים את העדשים במים עד לריכוך, מסננים ומחכים שיתקררו.
  3. לאחר שהבטטות התרככו מוציאים ונותנים להן להתקרר כמו שצריך. לאחר מכן מורידים את הקליפה.
  4. מעבירים את הבטטות, הבצלים והעדשים לקערה ועם מזלג או מועך פירה מועכים הכל לתערובת גסה.
  5. קוצצים פנימה את עשבי התיבול, מוסיפים עוד מלח ותבלינים ומערבבים שוב, אפשר לטעום ולתקן טעמים אם צריך.
  6. יוצרים קציצות ומעבירים חצי שעה למקרר להתייצבות.
  7. לאחר חצי שעה, מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מטגנים את הקציצות מכל הכיוונים (עד להשחמה) ומוציאים.
  8. מנקים את המחבת ושופכים פנימה את קרם הקוקוס ומעט מלח ונותנים לו לרתוח. כשרותח מחזירים את הקציצות פנימה ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם