מיונז טופו

מיונז טבעוני

מי היה מאמין שבשביל להכין מיונז בכלל לא צריך ביצים?! מתכון פשוט, קצר וטעים למיונז טבעוני ללא ביצים, שניתן למרוח בסנדוויץ', לאכול עם צ'יפס, להוסיף לסלט, או לכל דבר אחר שבא לכם לשדרג עם מיונז ביתי עליו.
רמת קושי
קל
זמן כולל
5 דקות

מרכיבים

  • 1 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 2 כוסות שמן קנולה/חמניות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות חרדל
  • 1 לימון סחוט

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל המצרכים מלבד השמן לבלנדר (ניתן להשתמש בבלנדר מוט) ומפעילים אותו.
  2. תוך כדי שהבלנדר מופעל, מוסיפים את השמן בהדרגה ומערבלים עד שמתקבל מרקם סמיך של מיונז.

הערות

המיונז יכול להישמר במקרר לזמן רב מבלי להתקלקל.

חשוב לשים לב לא לערבל יותר מדי על מנת שהמיונז לא יפול.

דרגו את המתכון:
guest
6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
לידיה
לידיה
5 בינואר 2021 17:32

תודה רבה על המתכון של המיונז..מתכון מושלם! מעולה!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
6 בינואר 2021 11:20
תגובה ל  לידיה

היי לידיה, בשמחה! איזה כיף לשמוע שאהבת 🙂

אופק
אופק
4 בפברואר 2021 20:20

תודה על השיתוף
האם ניתן להשתמש בשמן זית איכותי שטעמו ניטרלי? כמו ארבקינה למשל
יש פה הרבה שמן ואם אפשר זית עדיף

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 בפברואר 2021 13:09
תגובה ל  אופק

היי אופק, לא ניסיתי אבל שמן זית כנראה יעבוד. אפשר גם להשתמש בשמן זרעי ענבים אם מעדיפים. בתאבון! 🙂

שיר
שיר
5 בפברואר 2021 17:53

יצא לי נוזלי

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 בפברואר 2021 13:12
תגובה ל  שיר

היי שיר 🙂 אפשר לערבב הכל בבלנדר חוץ מהשמן, למזוג את כל השמן בבת אחת ולתת פולס או שניים כדי שהמרקם יצא פחות נוזלי. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם