מרק בצלנעה גלר

מרק בצל

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון למרק בצל טעים ומחמם. המתכון פשוט ומתאים במיוחד לימי החורף הקרים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
6 מנות

מרכיבים

  • 1 ק"ג בצל
  • 14 כוס שמן זית
  • 2 ליטר מים
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כפות אבקת מרק פרווה (רצוי בצל)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • טימין (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן עד שהבצל מזהיב (לוקח 10-20 דקות).
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה (רצוי לבשל חלק מהזמן ללא מכסה כדי לאפשר לאלכוהול מהיין להתאדות).

הערות והמלצות

מומלץ להגיש עם קרוטונים ו/או גבינה טבעונית מגוררת.

ניתן להחליף חלק מהרוטב סויה ברוטב פטריות.

כדי לקבל מרק סמיך יותר – אפשר לטחון אותו בסיום הבישול.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם