ברוקולי עם שקדים בטיגון ערבוב

ברוקולי עם שקדים בטיגון ערבוב

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכן טעים, מהיר ופשוט לברוקולי עם שקדים בטיגון ערבוב. הברוקולי שומר על הפריכות ועריכיו התזונתיים בשל הבישול הקצר.

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
2 מנות

מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית זרעוני כוסברה
  • 2 כפות שבבי שקדים (אפשר גם לחתוך שקדים קלופים לפרוסות)
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי קצוץ דק מאוד
  • 500 גרם ברוקולי
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית זרעוני שומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן בווק או במחבת עם תחתית כבדה. מוסיפים את זרעוני הכוסברה ואת השקדים.
  2. מערבבים על להבה בעוצמה בינונית במשך דקה או עד שהשקדים מזהיבים.
  3. מוסיפים שום, זנגוויל וברוקולי.
  4. מטגנים על להבה גבוהה 2 דקות או עד שהברוקולי מתרכך מעט, על פי ההעדפה, ומסירים מהאש.
  5. בכוס מערבבים את החומץ, רוטב הסויה ושמן השומשום.
  6. מוסיפים את הנוזלים שעורבבו למחבת ומערבבים היטב עד שהברוקולי מצופה היטב בנוזלים.
  7. בוזקים את השומשום ומגישים מיד.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם