נתחי סויה ברוטב תפוזים וג'ינג'רשרה הורניק

נתחי סויה ברוטב תפוזים וג'ינג'ר

מתכון מנצח לנתחי סויה דמויי עוף של טבעול

בדקנו את המוצר החדש של טבעול – "נתחי סויה דמויי עוף". מדובר בנתחים שאכן מבחינת השימוש הקולינרי שלהם מזכירים בשר עוף, עסיסיים, טבעוניים ועשירים בחלבון. ניתן לשלבם במגוון מתכונים בתפקיד "העוף", רק בלי התרנגולת! שמחנו לגלות שרשימת הרכיבים קצרה וכוללת שישה רכיבים בלבד, בלי שמות לא מזוהים, וגם בלי ביצים (שמשום מה עדיין נמצאות בחלק מתחליפי הבשר): מים, חלבון סויה, שמן קנולה, חומץ, תמצית שמרים ומלח.

הדרך המומלצת ביותר להשתמש במוצר היא לשלב אותו במוקפצים וסלטים שבדרך כלל כוללים נתחי עוף. הנה דוגמה למתכון של נתחי סויה מוקפצים עם ברוקולי ברוטב תפוזים וג'ינג'ר – יאמי!

נתחי סויה דמוי עוף סנסשיונל

רמת קושי
קל

ערך תזונתי למנה מומלצת של המוצר (80 גרם):

פחמימות
0.8 גרם
חלבון
17.3 גרם
שומן
3.7 גרם
אנרגיה
121 קלוריות
סיבים
7.8 גרם

מרכיבים

  • ראש ברוקולי גדול קצוץ
  • שמן צמחי
  • חבילת "נתחי סויה דמויי עוף" של טבעול
  • 2 כפות קורנפלור
  • כוס מיץ תפוזים
  • 14 כוס סוכר חום
  • כף רוטב סויה
  • כפית קליפת תפוז מגורדת בפומפייה
  • כף זנגביל טרי מגורד בפומפייה
  • 2 שיני שום טחונות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • שומשום

הוראות הכנה

  1. מאדים את הברוקולי עד שהוא רך.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה ומטגנים את נתחי הסויה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם שחומים מכל צד.
  3. מערבבים את הקורנפלור עם כמה כפות מיץ תפוזים בקערה קטנה ומניחים בצד.
  4. מערבבים היטב בקערה אחרת את מיץ התפוזים שנותר, סוכר חום, רוטב סויה וגרידת התפוז עד המסת הסוכר וקבלת רוטב אחיד.
  5. כאשר נתחי הסויה מטוגנים, מפנים מקום במרכז המחבת ומטגנים בעדינות את הזנגביל והשום, תוך ערבוב מתמיד, כ-3 דקות.
  6. מוסיפים את הברוקולי והרוטב למחבת, מערבבים ומאדים עד רתיחה קלה.
  7. מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמיץ ומערבבים 2-3 דקות עד להסמכת הרוטב.
  8. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום.

הצעות גיוון

ניתן להפחית את כמות הסוכר במתכון.

המתכון מבוסס על מתכון דומה עם טופו במקום נתחי הסויה.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש על אורז לבן או אורז מלא.

דרגו את המתכון:
7 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם