אורז כרובית עם עדשיםאור עדיאורז כרובית עם עדשיםאור עדי

אורז כרובית עם עדשים

מתכון מעולה לכל מי שאוהבים מג'דרה, וישמחו לגוון עם גרסה קלילה שבה פתיתי כרובית מחליפים את האורז. המתכון פשוט להכנה, אבל כמו רוב הדברים הטובים מצריך קצת סבלנות.

רמת קושי
בינוני
מנות
2 מנות

מרכיבים

  • 2 בצלים גדולים
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות שמן
  • 1 כרובית
  • ½ כוס עדשים שחורות מושרות במים פושרים (מינימום שעה, מקסימום לילה)
  • 2-3 כפיות כמון
  • 1 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצלים לרצועות דקות. מחממים את השמן והסילאן יחד במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומערבבים. אחרי 30 שניות (כשהשמן התחמם), מוסיפים את הבצל, ומיד מעבירים לאש נמוכה.
  2. מערבבים כל כמה דקות, ואם הבצל מתייבש – מוסיפים קצת מים. התהליך הזה נקרא קרמול, והוא לוקח יחסית הרבה זמן (בדרך כלל לפחות 45 דקות). אבל הוא לגמרי שווה את זה.
  3. בזמן שהבצל מתקרמל, מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים. מרתיחים מים על להבה גבוהה ומוסיפים 1-2 כפות מלח. אחרי הרתיחה מוסיפים את פרחי הכרובית, ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, לא יותר. מפסיקים את הבישול כשפרחי הכרובית חצי מבושלים. מעבירים אותם למסננת, ושופכים עליהם מים קרים.
  4. אחרי שפרחי הכרובית קרים לחלוטין מעבירים אותם למעבד מזון. קוצצים בפולסים קצרים עד שהם בגודל של אורז. חשוב לא לערבב או לקצוץ יותר מדי, כדי שלא נקבל פירה כרובית.
  5. מסננים את מי ההשרייה מהעדשים, ומרתיחים מים בסיר. אחרי שהמים רותחים מכניסים את העדשים לסיר, ומנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית-נמוכה. מבשלים כ-20-25 דקות (עם או בלי מכסה), ונזהרים לא לבשל יותר מדי. כשהעדשים רכות, אבל לא מתפרקות מסננים אותן ומניחים בצד.
  6. אחרי שהבצל מקורמל, מוסיפים את התבלינים למחבת שעל האש, ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית והעדשים, ומערבבים כ-5 דקות נוספות.
  7. מכבים את האש ומגישים.

טיפים

אפשר להכין את הכרובית יום מראש, ולשמור במקרר או במקפיא.

את הבצל לא מומלץ לקרמל מראש.

מומלץ להשתמש בשמן זית, אבל יתאים כאן כל שמן בעל טעם נייטרלי יחסית (לא שמן קוקוס!)

מלח ופלפל מוסיפים לפי הטעם, ניתן לנסות כפית מלח וחצי כפית פלפל.

כדאי להשתמש במחבת נון-סטיק, אבל לא חובה.

אפשר לשמור במקרר בקופסא אטומה, עד שלושה ימים.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם