דאל עדשים ירוקותענבל פולאקדאל עדשים ירוקותענבל פולאקדאל עדשים ירוקותענבל פולאק

דאל עדשים ירוקות

דאל עדשים ירוקות הוא תבשיל הודי מסורתי, מהיר וטעים. המילה "דאל" בסנסקריט (השפה ההודית העתיקה) פירושה "חצוי" והיא מתייחסת ככל הנראה לקטניות החצויות המשמשות כרכיב עיקרי בה. רובנו מכירים דאל מעדשים כתומות חצויות, אך במקומות שונים בהודו מכינים אותו גם מאפונה צהובה חצויה ומשעועית מאש חצויה וגם מקטניות שאינן חצויות כמו שעועית שחורה או גרגרי חומוס.

רמת קושי
קל
זמן כולל
55 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 גזר מגורר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית שטוחה של זנגביל (ג'ינג'ר) קצוץ
  • 1 כפית של מלח, פלפל, כמון, כורכום, אבקת צ'ילי וגראם מסאלה
  • 300 גרם עדשים ירוקות שהושרו במים במשך מספר שעות
  • 1 עגבנייה בינונית, חתוכה לקוביות גסות

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצלים עד שיזהיבו, מוסיפים את הגזר ומטגנים במשך כשתי דקות נוספות.
  2. מוסיפים את השום, הזנגביל והתבלינים. מטגנים במשך דקה ומוסיפים רבע כוס מים. מבשלים כחמש דקות.
  3. מוסיפים את העדשים, העגבנייה, וקרוב לשתי כוסות מים.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה. כדאי לערבב אחת למספר דקות ולהוסיף מים במידת הצורך. אם העדשים לא התרככו מאוד, אפשר לבשל במשך מספר דקות נוספות.

הערות

ניתן להשתמש במתכון כבסיס לכל תבשיל קטניות פיקנטי תוך התאמת זמן הבישול לקטנייה שנבחרה, למשל: תבשיל עדשים כתומות, או חומוס.

ניתן להוסיף לתבשיל ירקות ושורשים כמו: כרובית, קישוא, או תפוח אדמה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם