
אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
דאל עדשים ירוקות הוא תבשיל הודי מסורתי, מהיר וטעים. המילה "דאל" בסנסקריט (השפה ההודית העתיקה) פירושה "חצוי" והיא מתייחסת ככל הנראה לקטניות החצויות המשמשות כרכיב עיקרי בה. רובנו מכירים דאל מעדשים כתומות חצויות, אך במקומות שונים בהודו מכינים אותו גם מאפונה צהובה חצויה ומשעועית מאש חצויה וגם מקטניות שאינן חצויות כמו שעועית שחורה או גרגרי חומוס.
ניתן להשתמש במתכון כבסיס לכל תבשיל קטניות פיקנטי תוך התאמת זמן הבישול לקטנייה שנבחרה, למשל: תבשיל עדשים כתומות, או חומוס.
ניתן להוסיף לתבשיל ירקות ושורשים כמו: כרובית, קישוא, או תפוח אדמה.
אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22