קינואה בעשבי תיבול

קינואה בעשבי תיבול

61
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קינואה בעשבי תיבול היא מנה עשירה, בריאה וטעימה, שלא תוכלו להפסיק לזלול. התבשיל מומלץ מאוד לאכילה במהלך יום העבודה, בלימודים ובבית.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
2-3 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • שמן זית לטיגון
  • 1 גזר גדול, מגורר גס בפומפיה
  • 12 כפית פלפל שחור
  • ⅔ כוס מים חמים
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי (ניתן לשנות לפי הטעם)
  • שמן זית לתיבול (לא חובה)
  • 1 עגבניה גדולה, מגוררת בפומפיה או מרוסקת
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם: כמו עירית, פטרוזיליה, בצל ירוק ועשבי תיבול נוספים

הוראות הכנה

  1. השרו את הקינואה בקערת מים רותחים.
  2. החליפו את המים כעבור מספר דקות. אחרי כ-15 דקות – הקינואה תתחיל להתרכך. סננו את הקינואה מהמים.
  3. טגנו את הבצל בשמן הזית, והוסיפו את הגזר המגורר וחצי כפית פלפל שחור.
  4. לאחר שהגזר קיבל טיגון קליל, הוסיפו את הקינואה וטגנו במשך 3 דקות על אש גבוהה.
  5. הוסיפו את המים החמים.
  6. הורידו את עוצמת האש והמשיכו לבשל כ-5 דקות. הורידו מהאש.
  7. הוסיפו כ-3 כפות רוטב סויה וכ-3 כפות שמן זית, את כל העגבנייה המגוררת ואת כל עשבי התיבול.
  8. ערבבו ותקנו תיבול.

הצעות גיוון לתבשיל קינואה עם עשבי תיבול

מומלץ להוסיף ירקות שונים, כמו פלפל אדום, קישוא מגורר, פרחי ברוקולי, פרחי כרובית, דלעת מגוררת, גרגירי תירס מקלח תירס טרי.

ניתן להחליף את העגבנייה במיץ מרבע לימון.

נסו להוסיף בסוף הבישול צימוקים ומשמש חתוך.

אפשר להחליף את רוטב הסויה במלח, לפי הטעם.

המתכון מתאים לכולם ויכול להיות בריא במיוחד למי שסובל מכאבי בטן אחרי האוכל

אולי יעניין אותך גם