כאבי בטן אחרי האוכל? 4 מתכונים מומלצים

סובלים מכאבי בטן אחרי האוכל? כנראה שהגיע הזמן לשנות את התזונה שלכם. ישנן סיבות רבות שעלולות לגרום לכאבי בטן אחרי האוכל, ואחת הנפוצות מביניהן היא מחסור בסיבים תזונתיים. הידעתם שרק רבע מהאוכלוסיה מגיעה למינימום צריכת הסיבים המומלצת? צריכה מרובה של סיבים תזונתיים משפרת משמעותית את העיכול, תורמת לתחושת שובע, מונעת עצירות ועוזרת למנוע כאבי בטן אחרי האוכל.

סיבים תזונתיים מצויים אך ורק במזונות מהצומח – קטניות, דגנים, ירקות ופירות. ריכזנו במיוחד בשבלכם ארבעה מתכונים לארוחות משביעות עם הרבה חלבון ועם הרבה סיבים תזונתיים. אלו מתכונים מצוינים בייחוד לאנשים שלא רגילים לאכול ארוחות בלי בשר ומוצרים מהחי. 

כדאי לדעת: הקטניות אמנם ידועות דווקא כקשות לעיכול, ופחות מתאימות אם אתם סובלים ממש עכשיו מקלקול קיבה. אך בטווח הארוך צריכה קבועה של קטניות מדי יום דווקא תעזור לעיכול סדיר יותר. טיפים להכנת קטניות בלי בלגן בבטן

קטניות

כמובן שבמקרה של כאבי בטן כרוניים יש להתייעץ עם רופא/ה או דיאטנית, על מנת ולוודא שאינכם סובלים מבעיה רפואית כלשהי. ההמלצות שלנו אינם מהוות תחליף ליעוץ אישי בהתאם למקרה שלכם.

רוצים לנסות עוד מתכונים? הצטרפו חינם לאתגר 22 וקבלו הדרכה אישית ומתכונים למעבר לטבעונות בריאה (בפיקוח תזונאיות קליניות).

מתכון ראשון: קציצות רכות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות רכות ומתקתקות עם חמיצות מעודנת ברוטב עגבניות טעים. הקציצות מבוססות על טופו שהוא קל במיוחד לעיכול. הקציצות האלו טעימות כפי שהן, אז אם רוטב עגבניות לא עושה לכם טוב, אפשר לוותר עליו ולאכול אותן ללא הרוטב או על אורז לבן עם ממש טיפה רוטב.

קציצות ברוטב עגבניות טעימות ורכות

מתכון שני: קינואה בעשבי תיבול

ניסיתם כבר לאכול קינואה? המתכון הזה הוא גם מזין, גם טעים ותמיד יוצא מדהים! הקינואה היא אמנם לא ממשפחת הקטניות, אבל היא די דומה בערכים התזונתיים, ויכולה לשמש כמנה עיקרית קלילה שלא תגרום לכם לכאב בטן אחרי האוכל.

קינואה בעשבי תיבול

מתכון שלישי: דאל עדשים כתומות

דאל עדשים הוא מאכל מוכר ואהוב שפשוט להכין בבית ותמיד יוצא טעים. כדי שהדאל לא יעשה לכם כאב בטן אחרי האוכל, מומלץ שהוא יהיה מבושל היטב ומתובל בעדינות בלי יותר מדי תבלינים חריפים. מומלץ להשרות את העדשים הכתומות לשעה-שעתיים לפני ההכנה ואז לשטוף אותן היטב, זה יקל עוד יותר על העיכול.

דאל עדשים כתומות

מתכון רביעי: מרק כתום

מתכון פשוט למרק כתום על בסיס בטטה וגזר – ירקות קלים לעיכול ועשירים בסיבים תזונתיים. מומלץ להעשיר את המרק בעדשים כתומות שהן קטניות קלות במיוחד לעיכול ולא יגרמו לכם לכאבי בטן אחרי האוכל.

מרק כתום

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!

אולי יעניין אותך לקרוא