מתכונים לארוחה מפסקת – מה לאכול לפני הצום

ארוחה מפסקת
  • במהלך השעות שלפני כניסת הצום רצוי לאכול ארוחות המכילות פחמימות מורכבות ולשתות נוזלים על מנת למלא את מאגרי האנרגיה ולשמור על מאזן הנוזלים.
  • אין צורך להעמיס בבת אחת הרבה אוכל ומים רגע לפני שנכנס הצום.
  • בארוחה המפסקת ישנה גם חשיבות לאכילה של מזונות שלא יגרמו לתחושת צמא מוגברת בטווח הקצר. לכן רצוי להימנע מצריכת מזון מטוגן, חריף, מתובל מאוד ומתוק מאוד.

כשיום כיפור מגיע עולה מיד השאלה – רגע, מה מומלץ לאכול לפני צום? את התשובה נחלק לשני חלקים – מה לאכול במהלך השעות שלפני כניסת הצום ומה לאכול בארוחה המפסקת.

מה לאכול במהלך השעות שלפני כניסת הצום

במהלך השעות שלפני כניסת הצום רצוי לאכול ארוחות קטנות שמכילות פחמימות מורכבות (כמו לחם מלא, קטניות וקינואה) כל כ-3-4 שעות. אפשר, ואף רצוי, לשלב גם חלבונים כמו טופו, סייטן וקטניות (כן, כן, הקטניות מספקות גם חלבונים וגם פחמימות – ממש מולטיטאסיקינג בצלחת) וירקות.
כמו כן, חשוב להקפיד לשתות מים במהלך היום. מומלץ לשתות כל כמה שעות 1-2 כוסות מים או משקאות אחרים ללא סוכר, כמו סודה וחליטות ללא סוכר.

מה לאכול לפני כניסת הצום – ארוחה מפסקת

אין צורך בארוחה של שבע מנות לפני שנכנס הצום. אכילה מופרזת לפני הצום לא תגרום לזה שלמחרת לא תהיה תחושת רעב, והיא עלולה אף לגרום לתחושת אי נוחות וכבדות בבטן. אפשר לאכול ארוחת ערב רגילה או ארוחה קצת יותר גדולה ממה שאוכלים בד"כ. אם לרוב הארוחה הגדולה שלך היא בצהריים, אז אפשר להפוך את הסדר ולאכול את הארוחה הגדולה דווקא בזמן הארוחה המפסקת.
כדאי לשים דגש על פחמימות מורכבות (כמו לחם מלא, אורז מלא, גריסים, כוסמת, פסטה מחיטה מלאה וקטניות) בשילוב חלבונים (כמו טופו, סייטן, יובה, קטניות וקציצות או לביבות על בסיס קטניות וירקות) וירקות. גם כאן – הקפידו לשתות מים, אך אין צורך לשתות במכה בקבוק של 2 ליטר. זה לא מומלץ ולא באמת עוזר.

מה לא לאכול לפני כניסת הצום – ארוחה מפסקת:
רצוי להימנע ממזון מטוגן, חריף, מתובל מאוד, או מתוק מאוד – אלו עלולים בעיקר להגביר תחושת צמא לאחר הארוחה.

האם כולם יכולים לצום?

לרוב האוכלוסיה צום של יום אחד הינו בטוח, אך לאוכלוסיות מסוימות (כמו קשישים, נשים הרות ונשים מניקות, אנשים שסובלים ממחלות כרוניות ואנשים שנוטלים תרופות מסוימות) – אסור לפעמים לצום. במקרים אלו ובכל מקרה של ספק, מומלץ להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת.

אין לך רעיונות מה להכין? ארגנו לך מבחר מתכונים לארוחה מפסקת:

מנות חלבוניות:

מנות תוספת:

מנות שעומדות בפני עצמן:

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!

אולי יעניין אותך לקרוא