פילאף בורגול עם אפונה וגזר

פילאף בורגול עם אפונה וגזר

מתכון לפילאף בורגול עם אפונה וגזר פיקנטי ומשגע שאי אפשר להפסיק לאכול.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות

מרכיבים

  • 12 כפית זרעי כמון
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס בורגול
  • 1 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טרי קצוץ דק
  • 12 פלפל ירוק חריף, בלי הגרעינים, קצוץ דק
  • 12 כוס אפונה (טרייה או קפואה ומופשרת)
  • 12 כוס גזר חתוך לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 12 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן על אש גבוהה, במחבת בגודל מתאים.
  2. כשהשמן חם, מוסיפים את זרעי הכמון וממשיכים לטגן מספר שניות.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבורגול. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות עד שהתערובת משחימה קלות.
  4. מוסיפים את הזנגביל, הפלפל החריף, האפונה, הגזר, המלח והפלפל. מערבבים חצי דקה.
  5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים במשך 25-20 דקות.
  6. פותחים את המכסה, פורשים במקומו מגבת נקייה וסוגרים.
  7. נותנים לאדים להיספג במגבת במשך 20 דקות. מגישים חם.

טיפים

ניתן להחליף את המים בציר ירקות לטעם עשיר יותר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם