אורז בחלב קוקוס, פטריות ואגוזים

גולש סייטן על מצע פירה חצילים

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית

מתכון מיוחד וטעים מאוד לגולש סייטן על מצע פירה חצילים.

רמת קושי
קשה
זמן כולל
שעה ו-50 דקות

מרכיבים

חומרים לגולש

  • 500 גרם גוש סייטן
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל ירוק בינוני חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3-2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (מומלץ לחלוט במים רותחים ולקלף)
  • 1 כפית מלח גרוס גס
  • 12 כפית פלפל

חומרים לפירה חצילים

  • 4-3 חצילים (מומלץ מזן בלאדי)
  • 12 כוס חלב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות קמח מלא
  • 4 כפות שמרי בירה
  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה

הכנת הצלי

  1. לחתוך את הסייטן לריבועים בעובי 1-0.5 ס"מ, בגודל של 5-3 ס"מ מרובע.
  2. לטגן את הבצל בסיר על אש נמוכה עד בינונית ב-3 כפות שמן זית למשך 10 דקות.
  3. להוסיף את הפלפל, השום והסייטן לסיר ולטגן על אש נמוכה למשך רבע שעה.
  4. להוסיף את העגבניות והתבלינים ולבשל על אש נמוכה במשך חצי שעה עד ארבעים דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסייטן מתרכך. אם מתחיל להישרף, ניתן להוסיף מעט מים.

הכנת הפירה

  1. לקלות את החצילים על אש גלויה למשך עשרים דקות עד שהם מתרככים מבפנים. לחכות מעט שיתקררו.
  2. קולפים את החצילים, מרוקנים אותם מהגרעינים, וחותכים את בשר החציל הנותר לחתיכות קטנות. את החתיכות שמים על מסננת כדי לתת למים להתנקז.
  3. לחמם במיקרוגל או בסיר קטן את חלב הסויה.
  4. לחמם מעט בסיר את שמן זית, להוסיף לו את הקמח ולערבב לקבלת עיסה אחידה.
  5. להוסיף את חלב הסויה, לערבב ולהוסיף את החצילים.
  6. להוסיף את שמרי הבירה, לערבב ולבשל על אש נמוכה למשך מספר דקות.
  7. להגיש את הגולש סייטן מעל הפירה חצילים. לאכול חם!

הצעות גיוון

להוסיף יין אדום ו/או ויסקי בעת בישול הסייטן.

להחליף את העגבניות בחתיכות פטריות שמפיניון טריות.

להחליף את הסייטן בטופו, או לשים תערובת של שניהם.

ניתן להחליף חלק מהמלח בתערובות תבלינים המתאימות לצלי ולבשר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם