קציצות כרישה טבעוניות של עומרחן עזריאל

קציצות כרישה טבעוניות של עומר

2

מתכון פשוט וטעים לקציצות כרישה טבעוניות של הטבח עומר בהט.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה
מנות
25 קציצות

מרכיבים

  • מעט שמן ניטרלי לטיגון (קנולה, זרעי ענבים)
  • 1 קילו כרישה (פראסה) חתוכה לעיגולים דקים
  • מעט סוכר
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל עד ריכוך
  • 300 גרם טופו קשה
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2-3 כפות פירורי לחם
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כורכום (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, ומאדים את טבעות הכרישה עם מעט מלח וסוכר, עד שהן מתרככות מאוד ומתייבשות (משקלן אמור לרדת לחצי קילו).
  2. טוחנים את הכרישה המאודה בפולסים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה.
  3. מעבדים את תפוח האדמה בפולסים במעבד מזון ומוסיפים לקערה.
  4. טוחנים את הטופו עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד למרקם של משחה, ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים לקערה פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה וכורכום, ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות טעימה ונוחה לעבודה. אפשר לתקן תיבול, ואם היא דביקה זה סימן שצריך להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
  6. מכינים קציצות בגודל של כדור פינג פונג, דוחסים היטב ומועכים קצת את הכדור לצורה של קציצה.
  7. מסדרים את הקציצות על תבנית עם נייר אפיה, עם רווחים גדולים בין הקציצות. מומלץ אך לא הכרחי – לשמן מעט את הקציצות.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אחרי כ-15-20 דקות הקציצות ישחימו מצד אחד – הופכים ואופים עד להשחמה מהצד השני.

הצעת הגשה

מומלץ לאכול עם יוגורט טבעוני (לא ממותק) או עם טחינה.

אולי יעניין אותך גם