קציצות חציל וכרישהענבל פולאק

קציצות חציל וכרישה

2

מי לא אוהב קציצות? אם זה קציצות ירק או קציצות שמחקות בטעם בשר – אפשר להסכים שקציצות זה טעים.

קבלו מתכון לקציצות חציל וכרישה מטוגנות, טעימות במיוחד!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 חציל
  • 4 כרישות בינוניות
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 קישואים, מגוררים בפומפייה וסחוטים
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
  • 14 צרור פטרוזיליה
  • מעט שמיר
  • 14 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל
  • 14 כפית פפריקה אדומה
  • 14 כפית טרגון יבש
  • 2 כפות קמח
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. קולים היטב את החציל בתנור, מניחים אותו להצטנן וחותכים אותו לאורך. מוציאים את תוכן החציל, קוצצים אותו, וממליחים מעט.
  2. קוצצים את הכרישה ומבשלים אותה במים רותחים כ-5 דקות. מוציאים, מקררים וסוחטים היטב בידיים.
  3. מטגנים במחבת את הבצל והשום. מוסיפים את הכרישה, את הקישואים ואת תפוח האדמה. מטגנים הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר ויתר התבלינים.
  4. מורידים מהאש, מוסיפים לתערובת את הקמח ואת תוכן החציל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן להוסיף עוד קמח להסמכת התערובת, במידת הצורך.
  5. יוצרים מהתערובת קציצות עבות, ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן, או אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה במשך כחצי שעה.

אולי יעניין אותך גם