אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות חציל וכרישה
יהודית מהלל
מי לא אוהב קציצות? אם זה קציצות ירק או קציצות שמחקות בטעם בשר – אפשר להסכים שקציצות זה טעים.
קבלו מתכון לקציצות חציל וכרישה מטוגנות, טעימות במיוחד!
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 1 חציל
- 4 כרישות בינוניות
- בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 קישואים, מגוררים בפומפייה וסחוטים
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
- 1⁄4 צרור פטרוזיליה
- מעט שמיר
- 1⁄4 כפית מלח
- 1⁄4 כפית פלפל
- 1⁄4 כפית פפריקה אדומה
- 1⁄4 כפית טרגון יבש
- 2 כפות קמח
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- קולים היטב את החציל בתנור, מניחים אותו להצטנן וחותכים אותו לאורך. מוציאים את תוכן החציל, קוצצים אותו, וממליחים מעט.
- קוצצים את הכרישה ומבשלים אותה במים רותחים כ-5 דקות. מוציאים, מקררים וסוחטים היטב בידיים.
- מטגנים במחבת את הבצל והשום. מוסיפים את הכרישה, את הקישואים ואת תפוח האדמה. מטגנים הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר ויתר התבלינים.
- מורידים מהאש, מוסיפים לתערובת את הקמח ואת תוכן החציל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן להוסיף עוד קמח להסמכת התערובת, במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת קציצות עבות, ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן, או אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה במשך כחצי שעה.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
קציצות חצילים ומש
לארוחות חגיגיות, לארוחות צהריים או ערב, לעבודה וללימודים – הקציצות מתאימות ויושבות תמיד בול!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- 6 מנות
- מטבח
- טריפוליטאי
חריימה טעים ומפתיע
מה זאת אומרת חריימה טופו? חריימה זה לא מדג? לא בהכרח! אחרי שתטעמו את המנה הזו לא תצטרכו שום דג 😉 הבאנו לכם מתכון לחריימה טעים ומקורי, שימלא את כל הבית בריחות מדהימים ובזכרונות מהבית של סבתא.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מטבח
- עיראקי, ערבי
לביבה ערבית
לביבה ערבית, עיג'ה עיראקית או ערוק – לא משנה איך תקראו לה, העיקר שתגישו עיג'ת ברוקולי בארוחת הבוקר או הצהריים הבאה שלכם 🙂 הע'יגה היא קציצה שמזוהה עם המטבח הפלסטיני והעיראקי. נהוג לאכול אותה בשבת בבוקר, לצד סלטים, חצילים, פיתות וטחינה.