עיג'ה ברוקולישלו מאן

לביבה ערבית

לביבת עיג'ה ברוקולי

לביבה ערבית, עיג'ה עיראקית או ערוק – לא משנה איך תקראו לה, העיקר שתגישו עיג'ת ברוקולי בארוחת הבוקר או הצהריים הבאה שלכם 🙂
הע'יגה היא קציצה שמזוהה עם המטבח הפלסטיני והעיראקי. נהוג לאכול אותה בשבת בבוקר, לצד סלטים, חצילים, פיתות וטחינה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מטבח
עיראקי, ערבי

מרכיבים

  • 1 ראש ברוקולי בינוני, מחולק לפרחים
  • 34 כוס קמח עדשים או קמח חומוס
  • 12 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 14 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 14 כוס נענע קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 12 כפית סודה לשתייה
  • 14 כוס מים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל

לתחליף הביצים:

  • 80 גרם טופו רך
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות מים
  •  1.5 כפות שמן
  • 12 כפית אבקת אפייה

לטיגון חצי עמוק של לביבות הברוקולי:

  • שמן

הוראות הכנה

  1. מבשלים את פרחי הברוקולי בסיר עם הרבה מים על להבה בינונית במשך כ־20 דקות, עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את המים, וטוחנים את הברוקולי במעבד מזון למחית חלקה. מקררים היטב.
  3. מערבבים בקערה גדולה את מחית הברוקולי עם כל יתר חומרי הלביבות.
  4. טוחנים את כל חומרי "תחליף הביצים" למחית חלקה במעבד מזון.
  5. מוסיפים את מחית תחליף הביצים למחית הברוקולי, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. אם היא יבשה מדי, אפשר להוסיף מעט מים קרים.
  7. יוצרים מהתערובת לביבות בקוטר של 6 ס"מ ובעובי 2 ס"מ.
  8. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הלביבות עד להזהבה, כ־3–4 דקות מכל צד.

הצעות הגשה לעיג'ה עיראקית

מומלץ להגיש חם, עם טחינה או יוגורט סויה ועם הרבה סלט.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 4.5 מתוך 5

אולי יעניין אותך גם