גפילטע פיש צמחוני
דירוג 1גפילטע פיש צמחוני – השנה חוגגים את פסח וראש השנה בלי שאף דג יסבול בשבילנו.
גפילטע פיש טבעוני?! זה לא אוקסימורון?
כולנו יודעים שבעצם מה שהופך קציצות גפילטע לטעימות זה בכלל פירורי הלחם, הסוכר והגזר מעל. עם קצת יצירתיות אפשר לקבל את אותן קציצות אפרפרות, מתקתקות ומנחמות בגרסה טבעונית: מחליפים את הדג בגרגרי חומוס, מוסיפים פשתן ותפוח אדמה בשביל להדביק את הקציצות, ואצה בשביל ארומה של דג. מוסיפים פירורי לחם, שמן וסוכר כמו במתכון המקורי ובסוף מקשטים בגזר המבושל. אנחנו לא מתחייבים שהטעם של הגפילטע פיש הטבעוני יהיה זהה לטעמו של המתכון המקורי, אבל הקציצות האלו טעימות בזכות עצמן, ובינינו, העיקר בגפילטע פיש זה בכלל הנוסטלגיה שבחוויה.