קובה הודית

אין כמו להכין קובה הודית. עומדים במטבח מכדררים כדורים שמים את המילוי. טיפול בעיסוק, ועיסוק טעים במיוחד.

רמת קושי
קשה
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 3 בצלים גדולים
  • 4 גזרים
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 4 גבעולי סלרי
  • 12 כרוב קטן
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, כוסברה טחונה
  • 1 כף חומץ
  • 12 כוס שמן
  • 1 כוס סולת
  • 1 12 כוסות מים
  • 2 כוסות קמח
  • 3 קישואים
  • 3 עגבניות
  • רסק עגבניות
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

הצ'יקיד (המילוי)

  1. קוצצים לקוביות קטנות את הבצלים, הגזרים, תפוח האדמה, גבעולי הסלרי והכרוב.
  2. מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את הבצל, הסלרי והכרוב עד התרככות. מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור, כוסברה טחונה וכף חומץ.
  3. במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה והגזרים עד התרככות.
  4. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה לסיר עם שאר הירקות ומצננים.

הקובה (הבצק)

  1. מחממים את השמן בסיר.
  2. מוסיפים את הסולת יחד עם 1.5 כוסות מים רותחים ומערבבים מעל האש עד שהתערובת חלקה.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים.
  4. יוצרים כדורים בינוניים מהבצק.
  5. כדי למלא כל כדור במילוי הירקות, נועצים אצבע ולוחצים בעדינות במרכזו כדי ליצור חור גדול ומעטפת דקה. מכניסים לחור שנוצר כף מהמילוי וסוגרים את הבצק סביב המילוי בתנועות משיכה כלפי מעלה.

הרוטב

  1. קוצצים את הקישואים והעגבניות לקוביות בינוניות.
  2. מחממים מעט שמן לטיגון בסיר רחב. מטגנים מעט את קוביות הקישואים ומוסיפים את העגבניות.
  3. מוסיפים כורכום ומלח לפי הטעם ומבשלים כרבע שעה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מים לגובה 3/4 מהסיר (המים צריכים לכסות את הקובות) ומביאים להרתחה.
  4. מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים חצי שעה.

טיפים

להכין קובות זו דרך נפלאה להפעיל את הילדים.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
מטבח
מזרח אירופאי יהודי