מומלץ אתגר 22
קניידלך במרק עם מצות ויין לידאלונה להבקניידלך במרק עם מצות לידאלונה להבקניידלך במרקאלונה להבקניידלך במרק עם מצות לידאלונה להב

קניידלך טבעוני

קניידלך טבעוני שגם לא-טבעונים ישתגעו עליו. מומלץ להגיש יחד עם מרק ירקות טעים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
20 קניידלך
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 1 כוס קמח מצה
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 14 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה (לא חובה אך מוסיף אווריריות ורכות)
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט (אפשרי)
  • 1.25 כוסות מים
  • 14 כוס שמן
  • 2 כוסות מרק צח (אפשר מאבקת מרק)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים (קמחים, מלח, אבקת אפיה ותבלינים). מוסיפים מים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מצננים במקרר כשעה (זמן מצויין להכין את מרק הירקות שלכם).
  3. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
  4. מחממים מרק ירקות בסיר יחסית רחב – המרק הזה ישמש רק לבישול הקניידלך ולא להגשה. העצלים יכולים להרתיח מים עם אבקת מרק. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה – הקפידו שהמרק לא יבעבע!
  5. מוסיפים בזהירות את הקניידלך למרק. הקניידלך יתחילו לצוף לאחר 10-15 דקות. לאחר 3-5 דקות נוספות יש להוציא אותם בעדינות בעזרת כף (סה"כ מבשלים במשך כ-15-20 דקות).
  6. מניחים בתבנית או מגש שטוח ונותנים לקניידלך עוד 10-20 דקות להתקרר ולהתמצק.
  7. מוסיפים למרק ירקות ונהנים.

טיפים חשובים כדי שהקניידלך לא יתפרקו:

שימו לב  – יש לבצע את המתכון בדיוק לפי ההוראות.

לא לבשל את הקניידלך בתוך המרק שמתכוונים להגיש אותם בו, כדי שלא יעכירו את המרק. אפשר ומומלץ לסנן 2 כוסות מתוך המרק שהכנתם ולמהול במים.

את הקניידלך יש לבשל במרק צח חם, אך שימו לב שהמרק לא מבעבע! קרוב לוודאי שמרק מבעבע יגרום לכופתאות להתפרק. כדאי לבשלן על הלהבה הכי קטנה שלכם.

אל תעמיסו יותר משכבה אחת של קניידלך בסיר, כדי שהכופתאות לא ידבקו זו לזו.

בתום ההכנה, תנו לקניידלך 10-20 דקות להתקרר לפני שתוסיפו אותם למרק. הכופתאות יהיו מאוד רכות בזמן שמוציאים אותן, אך הן יתמצקו היטב בזמן ההתקררות ויוכלו לשבת בסיר המרק לאחר מכן בלי חשש.

עוד מתכונים לפסח

דרגו את המתכון:
guest
11 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
שמוליר
שמוליר
17 בפברואר 2021 8:04

שאלה העם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום קמח מצות

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
28 בפברואר 2021 15:41
תגובה ל  שמוליר

היי, לצערי אני לא חושבת שזה יעבוד כי שיבולת שועל הופכת להיות רירית במים, אז זה לא ישתלב טוב במתכון…

יונית
יונית
30 במרץ 2021 20:29

שיבולת שועל החנה חמץ גמור למי ששומר כשרות בפסח

יונית
יונית
30 במרץ 2021 20:30
תגובה ל  יונית

הינה

יעל
יעל
23 במרץ 2021 21:30

כמה זמן זה נשמר במקרר?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
2 באפריל 2021 14:29
תגובה ל  יעל

היי יעל, אפשר לשמור במקרר למשך 5 ימים עד שבוע. אפשר גם לשמור כדורי קניידלך במקפיא למשך חודשים. בתאבון 🙂

מיכל
מיכל
26 במרץ 2021 9:56

האם אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
26 במרץ 2021 15:37
תגובה ל  מיכל

היי מיכל, אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. כדאי להכניס את הקניידלך למרק קצת לפני ההגשה. בתאבון 🙂

בלו בלו
בלו בלו
27 במרץ 2021 12:52

אפשר לבשל את הקניידלך במקום במרק רק במים חמים?

מיכל כהן
מיכל כהן
28 במרץ 2021 13:09
תגובה ל  בלו בלו

עשיתי פעמיים, פעם ראשונה קצת התפרקו, בפעם השנייה יצא מעולה! הקפדתי שהמרק לא יבעבע!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
2 באפריל 2021 14:34
תגובה ל  בלו בלו

היי 🙂 כן, אין בעיה. אפשר גם לתבל מעט מים חמים (נגיד בפפריקה כמון וכורכום, או תבלינים אחרים שאוהבים) כדי שהקניידלך יספחו קצת טעם בבישול. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם